Rahsia Ibu Menyusu Bangkit Semula Selepas Hampir Putus Asa

Testimoni daripada salah seorang ibu menyusu yang nak sangat menyusu badan anak sepenuhnya. Ikuti pengalaman beliau sepanjang tempoh penyusuan anak.

[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

 
Credit to: FB Page Supermom Shaklee
Supermom Shaklee Story Musim ke 3
Kalau tanya Cik Mien, penyusuan eksklusif baby sangat mencabar. Perlukan ketahanan mental dan fizikal. Ibu akan jadi makin kuat bila badan mereka cukup nutrisi i.e kalau orang sekeliling cakap ok la tuh baby pun dah setahun kalau tak teruskan pun tak pe, atau ada yang lagi dahsyat kata kita keturunan memang susu sikit. erk… Usah dengar kata orang dan ambil lalu je komen mereka. Alangkah ruginya bila kita mendengar komen mereka sebab yang merana bukan mereka tapi bayi kita sendiri. Menyedihkan.
Nasihat Cik Mien kalau ibu dah jelas target nak menyusu sehingga bayi berumur 2 tahun, teruskanlah dan jangan berhenti mencuba serta berusaha dengan mengamalkan supplemen yang terbukti berkesan, semulajadi dan ada landmark study.

xoxo

Cik Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

2 Comments

  1. Adam April 16, 2017
    • Mien April 22, 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.