20 Sebab Kenapa Perlu Detoks

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sihat Semua,

Bulan ni adalah permulaan yang baik untuk kita sama2 buat detoks. Sebabnya antara bahan utama bagi membunuh parasit dalam badan kita adalah biji labu. Dan yang bestnya 2 bulan lepas Shaklee memang sedang beri promosi untuk supplemen biji labu ni iaitu Nutriferon. Jadi secara tak langsung kita boleh jimat banyak bila kita mulakan Program Detoks Cacing.

Ok… sebelum kita mulakan Program Detoks Cacing ke atas tubuh badan kita. Mari kita kenal dulu apakah simptom2 yang dihadapi oleh badan kita yang selama kita buat2 tak paham atau kita rasa normal. Sedangkan sebenarnya badan kita nak bagitau yang kita ni telah diserang dengan pelbagai virus ataupun penuh dengan toksin.

set asas detoks

Perlu ke Detoks?

Kita perlu sedar bahawanya setiap hari badan kita terdedah dengan radikal bebas. Oleh itu, kita perlulah membuang toksin dan menjaga sebaiknya organ dalaman badan kita terutama sekali hati dan buah pinggang yang sentiasa bekerja keras untuk menapis bahan2 tersebut.

20 Sebab Kenapa Kita Perlu Detoks

Tandakan pada simptom yang kita ada alami. Sila tanda tick di sebelah simptom.

Jika kita tanda lebih dari 5 item, boleh lah join dengan Mien untuk konsultasi ye.

Emosi

Perubahan emosi
Marah dan cepat marah
Gemuruh
Kemurungan

Sifat Pelupa
Pemikiran keliru
Kegelisahan
Kebimbangan
Refleks lambat
Obsesi

Kekurangan penyelarasan
Kekeliruan
Blur
Blank

Tidur

Insomnia
Gigit gigi semasa tidur
Kencing malam
Meleleh air liur berlebihan semasa tidur
Gangguan tidur – terjaga kerap kali pada waktu malam

Kulit

Kulit kering
Rambut Kering
Rambut rapuh
Keguguran rambut
Alahan
Hidung gatal
Gatal-gatal dubur
Kulit gatal
Urtikaria (Gegata atau Kelopak Garam)
Jaundis
Reaksi alahan kepada makanan
Sensasi merangka di bawah kulit
Letusan
Ekzema
Ulser kulit
Bengkak

Lain2

Sensasi bendasing dalam tekak atau tidak selesa
Kesukaran menelan
Batuk atau batuk darah
Masalah peredaran darah. kebas di hujung kaki,
kesukaran untuk bergerak.
Lebihan air liur
Penglihatan yang kabur
Nafas berbau
Tindak balas imun rendah
Mudah Demam
Masalah pernafasan
Eye floaters
Bau badan

Bagaimana nak tahu dalam badan kita penuh dengan cacing?

Ok mudah je. Bila kita sentiasa nak makan makanan yang manis2 je or craving for sugar itulah tanda2nya badan kita dipenuhi cacing. Sebab makanan manis adalah kegemaran pada cacing. Tak percaya? Cuba tonton video ini.

Ingat ye, cacing dalam badan boleh ada di mana2 saje. Termasuk le bola mata kita. Geli kan?

Pernah dengan ayat mereka yang termotivasi hendak kurus tapi akhirnya kecundang?

Sebab apa agaknya alasan mereka? Alasan popular, tak boleh tahan nafsu makan. Dan makanan yang mereka tak boleh tahan adalah makanan yang manis2 belaka.

Jadi sebelum kita mulakan program kuruskan badan, kita nyahkan cacing2 yang jadi parasit dalam badan kita dan barulah kita mulakan program untuk kurus.

Untuk konsultansi percuma mengenai program detoks, boleh hubungi

Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

2 Comments

  1. Nurmisnan May 29, 2016
    • Mien June 1, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge