3 Cara Vivix Membantu Menghilangkan Ketagihan Merokok

 

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Ceria semua,

Dilema seorang perokok ialah kesukaran untuk berhenti merokok kerana rokok telah menjadi keperluan dalam hidup mereka. Namun jauh di sudut hati mereka sebenarnya mahu meninggalkan rokok tapi tak tahu cara atau salah mencari penyelesaian.

Janji Tinggal Janji, Impian Jadi Terkubur

Seorang perokok yang hendak meninggalkan rokok sentiasa membuat janji tetapi akhirnya mereka tertewas. Sebab mereka sangat risau akan ‘withdrawal effect’ yang banyak kawan mereka khabarkan sebagai penderitaan menyeksakan sehinggalah mereka kata baik jangan berhenti merokok.

Apa itu ‘Withdrawal Effect’?

Ia adalah kesan sampingan apabila badan perokok mula berhenti menerima bekalan nikotin. Keadaan ini agak mencabar bagi perokok dan sokongan serta motivasi daripada orang sekeliling amat diperlukan.

Biasanya perokok akan merasa…

♦loya

♦rasa seperti nak demam

♦selsema

♦sakit kepala

♦sukar untuk tidur

♦berat akan naik

♦murung

♦badan menggeletar

♦rasa kebas pada anggota

Cara Mudah Berhenti Merokok Dalam Masa 2 Bulan

Jadi untuk mengatasi dilema tersebut, Cik Mien cadangkan satu cara alternatif iaitu dengan mengamalkan Vivix, minuman botanik yang mengandungi khasiat resveratrol dan 15 polifenol.

#1 Vivix Detoks Nikotin

Vivix adalah salah satu supplemen Shaklee untuk detoks. Jadi bila perokok mengamalkannya, Vivix akan mendetokskan nikotin dari dalam darah, organ, otak dan keseluruhan sistem badan. Bila nikotin dah berkurangan dalam badan, sedikit demi sedikit rasa ketagih nak nikotin juga akan hilang.

#2 Vivix Ganti Feeling Nak Merokok

Orang yang merokok dia akan rasa satu ‘feeling’ saat dia sedang merokok. Sebab itulah bila perokok cuba untuk berhenti merokok, dia akan rasa terpanggil-panggil dengan ‘feeling’ tu.Otak perokok akan memanggil-manggil untuk dia menghisap kembali supaya dapat semula rasa ‘feeling’ tu. Sebaliknya bila perokok amalkan Vivix, Vivix boleh memberikan ‘feeling’ itu jadi dia dah kurang rasa terpanggil nak merokok.

#3 Vivix Membantu Atasi Simptom ‘Withdrawal’

Benar. Sebaik sahaja perokok berhenti merokok, beliau akan rasa tak sedap badan akibat bekalan nikotin telah habis. Bahasa mudah badan perokok merasa terkejut sebab tak terima nikotin. Simptom withdrawal ni boleh jadi macam2 seperti yang Cik Mien dah terangkan sebelum ni. Jadi Vivix bertindak dengan meredakan kejutan yang dialami oleh badan perokok.

Pengalaman Perokok Berhenti Merokok Dengan Vivix

Alhamdulillah setelah konsisten dengan Vivix selama beberapa bulan, akhirnya abang di dalam video ini berjaya berhenti merokok. Klik video untuk perkongsian pengalaman beliau.

Sementara peluang masih ada baiknya mula dari sekarang. Dengan supplemen seperti Vivix ni buat perokok lebih yakin untuk berhenti terus daripada merokok. Untuk pembelian dan cara penjimatan, boleh hubungi Cik Mien ye.

xoxo

Cik Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

Disclaimer: Vivix adalah vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal.

3 Comments

  1. Hero Borneo April 10, 2017
    • Mien April 10, 2017
  2. Khir Khalid September 17, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.