3 Petua Untuk Berjaya Detoks

Salam Sihat semua,

Sempena nak mula program detoks cacing, kali ni Mien nak kongsi berita best mengenai kawan2 Mien yang dah join program.  Sebelum tu meh nak share sket petua macam mana mereka boleh berjaya.

1# Set up Group

Sebelum mula elok kita set up group kecil atau bahasa orang skang berjemaah. Cari orang yang sama target dengan kita. Sebab apa kena buat dalam group? Kenapa tak leh buat sorang2?

joy

Haa…sebenarnya peratusan untuk kita berjaya bila kita berkumpulan adalah lebih tinggi daripada buat sorang2.

Bila berkumpulan…

  • Kita akan lebih istiqamah,
  • Rasa semangat untuk menyaingi rakan sekumpulan,
  • Saling support each other,
  • Buat aktiviti lagi seronok bila dalam keadaan ramai2.

Cari adik beradik atau kawan2 untuk dijadikan sebagai ahli kumpulan.Susah nak cari geng?Zaman sekarang semua boleh dilakukan walaupun bergerak secara maya. Kita ada Facebook. Whatsapp dan Telegram gunakan sebaiknya.

Buat  satu pengumuman yang simple kemudian minta kawan2 tolong sebarkan. Yakinkan pada mereka yang kita bukan nya scammer.

Dah ada group sila lantik seorang leader ye. tugasnya mudah je ceria2 kan group dengan kata2 semangat.

2# Set Target

Sama ada kita bergerak sendiri atau berkumpulan, target mesti ada. Bila nak mula dan tamat. Apa yang nak dicapai mesti ada.

Galakkan ahli kumpulan berkongsi setiap hari usaha yang mereka lakukan supaya kita sama2 istiqamah.

Sharing yang kita buat tidak terhad dengan ahli kumpulan je. Kongsi apa2 je yang kita buat dengan orang lain supaya keazaman kita tu kuat.

Sebab bila orang dah banyak tahu tentang usaha kita, minda kita secara automatik akan mendesak kita untuk pastikan usaha tersebut berjaya.

3# Sediakan Reward

Bila dah berjaya dalam program detoks, apa yang perlu kita buat?

rewards

Haa…berikan  ‘reward’ atau hadiah kepada diri sendiri. Ingat setiap kejayaan yang kecil perlu diraikan supaya diri kita termotivasi untuk peroleh kejayaan yang lebih besar.

Ok dah dapat 3 petua ni tapi masih tak tahu nak mula dari mana? Meh Mien kongsi pengumuman daripada group besar kitorang untuk Program Detoks ni.

Screen Shot 2016-02-13 at 12.49.17 PM

Teruja ke nak join program ini? Nah ni komen mereka yang dah join Program Detoksifikasi Cacing (PDC) dan baca feedback mereka…

Screen Shot 2016-02-13 at 12.54.04 PM

Screen Shot 2016-02-13 at 1.02.51 PM

Screen Shot 2016-02-13 at 12.58.47 PM

Screen Shot 2016-02-13 at 12.56.02 PM

Ha…sebenarnya ada banyak lagi testimoni yang mereka share, tapi ye la letak banyak2 dalam entry ni kang dah jadi macam album plak hihi…lagipun cite panjang lebar pun tak guna kalu korang masih rasa nak simpan cacing2 yang berparasit dalam badan.

Jadi pada mereka yang pernah diet tapi berat badan tak turun2 jugak, Mien rasa korang patut cuba Program Detoks Cacing ni. Dah ada pun yang berjaya turunkan berat badan selepas mereka buat detoks cacing.

Boleh ke saya sertai Program Detoks Cacing?

Ok program ni akan dimulakan dalam masa terdekat ni. Sebab aim kita nak nyahkan cacing2 ni semasa mereka sedang aktif. Waktu cacing ni aktif adalah semasa pertengahan bulan Islam. Boleh contact Mien laju2 untuk join supaya tak ketinggalan.

Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

3 Comments

  1. mrhanafi February 21, 2016
    • Mien March 13, 2016
  2. Qaseh Vee March 9, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge