4 Cara Detoksifikasi Badan Agar Tubuh Badan Rasa Ringan Untuk Solat Awal

Salam Ceria Semua,

Amacam korang semua sihat?

Kali ni Mien nak diskus satu tindakan yang sangat penting dan mungkin agak berat sket.

Ok…biasa kan bila kita berdoa selalu sebut ‘Ya Allah ku mohon ringankan lah seksaan kubur ku’.

Sebelum kita mohon pada Dia minta ringankan seksaan kubur, pernah ke kita terfikir berdoa mohon ringankan tubuh dan anggota badan kita agar mudah untuk jalani ibadah?

Seeloknya dalam doa kita tambah sikit ayat tersebut, secara logiknya bila kita mohon diringankan anggota badan untuk contohnya kita minta agar dapat solat di awal waktu, barulah aturan tu mengena dengan permintaan kita untuk diringankan seksaan kubur.

Cara Untuk Buat Badan Kita Rasa Sentiasa Ringan

Biasanya badan kita ni akan ada satu masa jadi berat dan malas. Kenapa ye?

Sebab boleh jadi badan kita penuh dengan toksin.Salah satu cara untuk kembalikan semula tenaga badan kita ialah dengan detoksifikasi badan.

Dengan men’detoks’kan badan kita ia boleh membantu untuk menyingkirkan bahan toksik, racun, lemak dan bahan buangan yang masuk ke dalam badan kita.

Sebenarnya program detoksifikasi badan seeloknya diamalkan juga sebelum pengambilan apa-apa ubat atau supplemen. Bagusnya amalan detoksifikasi ni bila diamalkan ia akan membantu badan kita menyerap khasiat dan manfaat daripada ubat/supplemen dengan lebih baik dan lancar.

Siapa Yang Perlu Detoks Badan?

Mereka yang selalu mengeluh badan cepat letih dan lesu

Yang hendak kuruskan badan

Ekzema atau senang alergik

Mereka yang baru nak mula ambil supplemen/ubat

Cara Detoksifikasi Badan

#Detoks dengan Berpuasa

Tidak dinafikan amalan berpuasa adalah cara detox badan yang paling berkesan.

Semasa kita berpuasa organ dalaman seperti hati, usus dan ginjal akan menjalankan proses detoks secara semulajadi. Masa ni lah organ dalaman kita dapat berehat. Antara tips berpuasa ialah dengan mengikut amalan Rasulullah S.A.W iaitu disunatkan berpuasa pada hari Isnin dan Khamis.

#Detoks dengan Bekam

Diakui bekam adalah antara pilihan untuk detoks badan malah antara amalan sunat yang dilakukan oleh Rasulullah S.A.W.

bekam

Tujuan bekam adalah untuk mengeluarkan darah yang mengandungi toksin yang merbahaya melalui permukaan kulit. Kesannya dapat dilihat bila proses bekam ini dibuat beberapa sesi.

Untuk permulaan darah yang dikeluarkan berwarna gelap kerana racun/toksid yang terkandung di dalam badan. Tetapi sekiranya sering berulang bekam in sha Allah kaler darah kita makin kurang gelap.

Kesannya badan akan rasa lebih ringan dan sakit kepala akan berkurangan.

#Detoks dengan minuman

Water-Detox-Drinks-For-Weight-Loss

Femes dan viral sekejap bila ramai2 pakat kongsi resipi air detoks. Pelbagai resipi korang boleh cuba.

Untuk resipi langkah demi langkah boleh rujuk blog masam manis.

Men’detoks’kan badan dengan minuman selain dari rasa minuman yang menyegarkan, ia juga boleh melegakan sakit tekak dan mengempiskan perut. Sesuai untuk mereka yang nak berdiet.

#Detoks dengan Supplemen

Kalau nak tahu supplemen juga boleh diamalkan untuk detoks badan. Asal kita tahu dan faham bagaimana supplemen tu bertindak in sha Allah kita boleh manfaatkan untuk detoks badan.

Program ni upline Mien yang create iaitu Parasit Detoks. Tujuannya untuk bersihkan parasit di dalam tubuh badan kita.

Ada 2 tempoh yang dicadangkan untuk mula parasit detoks…

1#Full Parasit Detoks bermula 9hb Rabiul akhir (18 Januari 2016) dan berlangsung selama 14 hari.

2#Soft Parasit Detoks bermula 13 hingga 17hb Rabiul Akhir (22 hingga 27 Januari 2016) selama 5 hari.

Kita boleh pilih ikut kesesuaian masing-masing.

Kenapa ikut kalendar dan tengah bulan Islam? Sebab kita nak tahu bila waktunya bulan mengambang(lingkungan 15hb ). Kalau nak tahu masa bulan purnama lah parasit paling aktif dalam tubuh badan kita iaitu bertelur, berpindah dan sebagainya.

Jadi untuk mereka yang pilih soft detoks dicadangkan untuk ambil Herblax/Alfalfa/DTX(salah satu), Nutriferon dan Garlic Complex sahaja.

Bagi mereka yang hendak cuba full pula, dicadangkan untuk amalkan Vivix, DTX, alfalfa, herb lax, Nutriferon dan Garlic Complex sahaja.

Sebarang pertanyaan dan info lanjut untuk program parasit detoks ni yakni cara makannya dan tempahan supplemen boleh hubungi…

Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

2 Comments

  1. Fatin February 9, 2016
    • Mien February 10, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge