6 Sebab Anak-anak Perlukan Multivitamin, Vitalea For Childrens

 

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sihat semua,

Cik Mien nak umumkan promosi Vitalea for Children masih berlangsung lagi. Shaklee saje nak bagi promo VFC ni sepanjang tahun sebagai menyambut kelahiran semula supplemen Vitalea for Children. Ala-ala buat comeback. Untuk mereka yang pertama kali Cik Mien nak maklumkan sebenarnya Vitalea for Children pernah wujud satu ketika dulu dan Shaklee mengambil inisiatif untuk memperbaharui formula. Jadi jom kita berkenalan dengan Vitalea for Children yang baru…

Kenali Vitalea for Children

➡Multivitamin yang dicipta khas untuk memenuhi keperluan nutrisi kanak-kanak

➡ Dicipta berdasarkan kajian saintis dan pakar nutrisi Shaklee selama lebih 100 tahun, maka formula baru Vitalea for Children ini mengandungi 18 Vitamin dan Mineral yang sangat penting untuk tumbesaran kanak-kanak

➡ Diformulakan ‘Tooth-Friendly’ yang mengandungi kemanisan semulajadi dengan xylitol, yang mana mengurangkan risiko kaviti pada gigi kanak-kanak

Kandungan Vitalea for Children
?????????

Maklumat ini sangat penting agar ibubapa boleh membuat kajian untuk mengenalpasti samada kesemua vitamin dan mineral terdapat dalam supplemen yang hendak diberi kepada anak-anak. Jom kita baca apa yang ada dalam sebotol Vitalea for Children…

▶ 18 jenis vitamin & mineral
▶ 100% vitamin A, C, D, E dan semua 8 jenis vitamin B
▶ kalsium, magnesium, kumprum
▶ 150% kandungan harian bg vitamin D utk kesihatan tulang dan gigi
▶ 100% nilai harian vitamin C
▶ 400% kandungan iodin (untuk perkembangan dan pertumbuhan kanak-kanak)
▶ 233% kandungan zink( merupakan mineral trace yang baik untuk perkembangan otak, menguatkan sistem imun tubuh dan membantu pemulihan dengan lebih cepat jika mengalami kecederaan)

Perbandingan multivitamin dengan sumber makanan harian
??????????????

Bila Cik Mien baca fakta di bawah, aduusss memang tak tergamak la nak paksa anak-anak telan satu setengah cawan lobak. Nak suruh habiskan 5 potong pun dah berlari satu rumah inikan pulak satu setengah cawan.hihihi…mau drama havoc jadinya.

Di sinilah Vitalea for Children memainkan peranan kerana ia membantu untuk mencukupkan nutrisi anak-anak kita. Secara tak langsung, ia membantu mengatasi dilema ibubapa yang mempunyai anak-anak tidak sukakan pada sayuran.

↔ vitamin A : 2500IU = 1.5 cawan lobak
↔ vitamin C : 60mg = 6oz Jus oren
↔ vitamin D : 400IU = 8oz Susu
↔ asid folik : 400mcg = 4 cawan brokoli masak
↔ zat besi : 6mg = 1.5 cawan spinach masak
↔ magnesium : 40mg = 6.5 cawan brussel sprout
↔ zink : 5mg = 3 cawan kacang ginjal

Perbezaan Vitalea For Children dengan Vitamin Jenama Lain
??????????????

Oh yea…memang banyaak jenama multivitamin yang berada di pasaran. Harus diingatkan multivitamin Shaklee diperbuat daripada 100% bahan semulajadi di mana Shaklee sendiri yang menanamnya dan memilih yang terbaik untuk ditabletkan. Yang paling penting harga multivitamin Shaklee per tablet jauh lebih murah daripada yang berada di pasaran. Cik Mien rekomen sangat sebab dengan harga sebegitu setanding dengan kualiti bahan dan pembuatannya. Diringkaskan…

✔ tidak mengandungi sebarang perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan
✔ mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kraviti (Xylitol = bahan pemanis yang dijumpai pada tumbuhan dan sayuran)
✔ kaya dengan sumber nutrient antioksida
✔ berasaskan pyhtonutrien semulajadi
✔ bebas BPA dari segi pembungkusannya

 

Siapa yang patut amalkan Vitalea For Children
??????????????

Sekiranya ada anak-anak anda yang tergolong dalam golongan di bawah, Cik Mien galakkan untuk mencuba Vitalea for Children hari ini. Hal anak-anak yang kurang nutrisi tidak boleh dibuat main sebab ia akan memberi kesan kepada tumbesaran mereka. Oleh itu Cik Mien sedia membantu untuk berkongsi dengan anda bagaimana untuk mengatasi masalah anak-anak ini.

? anak-anak yang tiada selera makan
? anak-anak yang suka makan fast food
? anak-anak yang kerap sakit seperti demam, selsema dan batuk
? anak-anak yang tidak gemar makan sayur @ buahan
? anak-anak yang diyakini tidak mendapat khasiat yang cukup dari makanan yang diambil
? anak-anak yang mengalami masalah kulit (kudis, kegatalan, bisu dll)
? anak-anak yang mudah terdedah dengan persekitaran yang kurang sihat

Kebaikan Vitalea For Children
??????????

 

✔ mencukupkan nutrisi keperluan tubuh badan kanak-kanak (terutama dari sumber mikronutrien)
✔ membantu tingkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak
✔ membantu pertumbuhan sel yang lebih baik dan sihat (usia kanak-kanak adalah masa pertumbuhan sel tubuh mereka, jadi dengan pengambilan nutrian yang cukup ia dapat membantu pertumbuhan sel yang lebih baik lagi)
✔ membantu menambah selera makan kanak-kanak
✔ mengurangkan implasi/kesan penyakit yang dihidapi (mengurangkan keradangan/simptom penyakit)
✔ membantu pertumbuhan tulang yang sihat

Cara pengambilan Vitalea for Children
???????

Untuk anak-anak yang sukar nak mengunyah, sedikit tips yang boleh Cik Mien kongsi di sini ialah dengan memasukkan Vitalea for Children ke dalam minuman kegemaran anak-anak.

Cuma ada segelintir ibubapa bertanya boleh ke ambil lebih daripada cadangan pengambilan? Sebenarnya tidak menjadi masalah pun sebab belum ada lagi anak-anak yang meninggal sebab ambil lebih Vitalea for Children dan lagi seperti yang Cik Mien terangkan di atas, ia diperbuat 100% daripada ramuan semulajadi.

Jadi secara ideal ini yang Cik Mien cadangkan…

? 1biji untuk kanak-kanak 2 tahun ke atas
? 2biji untuk kanak-kanak 4 hingga 12 tahun

Ok sedikit info yang Cik Mien nak tambah, walaupun anak-anak kita telah diberikan Nutriferon, ia tidak bermaksud anak-anak tidak memerlukan multivitamin.

Kedua-dua supplemen ini berbeza fungsi dan tindak balas di mana Nutriferon dicipta khas untuk meningkatkan interferon di dalam tubuh manakala Vitalea for Children untuk memenuhi keperluan nutrisi anak-anak.

Untuk mereka yang perlukan set supplemen untuk anak-anak, anda semua boleh klik link di bawah ini ye. In sha Allah supplemen akan sampai ke pintu rumah anda dalam masa 4-5 hari bekerja. Bila dah sampai, PM/Whatsapp laju-laju kepada Cik Mien untuk dapatkan konsultansi percuma.

 

Cik Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.