Buat duit dari rumah boleh dapat income 6 angka?Doktor ini telah buktikannya.

Entah kenapa minggu ini mood agak gloomy sket untuk post entry.

Mungkin sebab muka Cik Mien naik jerawat. Nak buat vlog pun mood ke laut.

Tapi mood gloomy ini bisa ONZ dan PANAS lepas tengok bonus Shaklee Master Coordinator Hasifah RYG atau lebih dikenali sebagai Kak Cip.

Cik Mien copy paste post Kak Cip dari Facebook personal.

Credit to Kak Cip RYG.

GAJI SEBULAN RM 150 000???

bonus Shaklee

Logik ke gaji dari rumah??

Ketika ada yang menyalak, relax je gaji aku dalam 22 hari.

Dua tahun lepas dah menyalak dah. Masa tu bonus aku baru RM 50 000 sebulan.

2 tahun kemudian, masih menyalak.

Bonus aku dah RM 150 000 tak sampai sebulan.

Apa yang buat company Shaklee bertahan adalah kerana kami mengikut undang-undang. Semua produk Shaklee berdaftar dengan KKM melalui saluran yang mengikut undang-undang.

Alhamdulillah.

Rezeki aku dari Allah S.W.T.

Dari dulu sampai sekarang aku percaya pada jalan yang Allah lorongkan padaku.

Dulu aku pun doktor sombong juga. Aku pun anti suplemen.

Aku siap tulis kat FB perli kawan aku yg jual Shaklee.

Astaghfirullahhalazim. Sombong, angkuh sb aku ingat aku doktor, aku tau semuanya.

Seandainya aku lebih mengetahui, tapi aku dah rosak silaturrahim dan itu perbuatan yang Tuhanku benci. Maafkan aku sebab dulu aku buta. Sekarang aku faham apa yang agama aku mahu.

Dalam sekelip mata Allah S.W.T flip hati aku.

Aku sakit masa pregnant. Aku yang kata makan makanan dah cukup untuk dapat zat. Aku yang kata suplemen ni TAK PERLU. MENIPU SAJA.

Allah S.W.T uji dgn kesakitan. Aku dapat rawatan doktor pakar tulang. Tapi aku alami slip disc yang teruk masa pregnant akibat kemalangan jalan raya masa pregnant 5 bulan.

Mulalah aku mencari susu segar untuk bekalkan kalsium sebab aku tak boleh berjalan. Kena pakai kerusi roda sebab pergerakan yang sedikit pun aku akan sakit teramat sangat.

Sehari 2 liter susu segar. Tak berkesan.

Lalu aku mula cuba suplemen Calcium. Ambil dari klinik kerajaan. Beli di farmasi jenama yang international. Tak berkesan.

Sampailah aku takde choice aku terpaksa sorok2 pm kawan aku yang jual Shaklee. Aku doa dia tak baca posting Fb aku yg perli2 orang jual suplemen wpun aku tak sebut nama company. Kang kena saman plak.

Aku harap sangat Shaklee tak berkesan sebab aku malu.

Namun kuasa Allah S.W.T, effect Ostematrix Shaklee tu aku dapat dalam 1 hari. Tapi aku tak mengaku. Aku degil.

Selepas 2 minggu, dengan izin Allah S.W.T aku dah sihat, boleh bertugas dengan ceria. Aku aktif berjalan dan laju berjalan. Hilang sakit belakang dan tak perlu guna kerusi roda langsung.

Mulalah aku baca tentang company Shaklee. 

Masa tu aku rasa betapa sombongnya aku dulu sebab masa pesakit tanya aku pasal suplemen Shaklee, aku cakap alah biasa saja. Sama saja semuanya. Tak berkesan pun.

Sedangkan aku tak tahu pun apa sebenarnya suplemen Shaklee. Aku anggap semua sama saja.

Aku insaf. Ilmu itu luas.

Allah S.W.T tak suka pada orang yang ada sifat sombong dan besar diri dalam hatinya.

Sekelip mata hati aku di flip untuk percaya pada Shaklee dan digerakkan hati aku ini untuk jadi ahli.

Peliknya bila aku jd ahli Shaklee dan jual Shaklee. Semua kawan2 terkejut. Macam tak sesuai dengan perangai aku yang dulu anti tu.

Sekelip mata Allah S.W.T tunjuk kat aku.

Tapi itulah nak cerita, hati manusia ni mudah dibolak balik.

Adakala kita yakin kita tahu sesuatu, tapi Allah S.W.T Maha Mengetahui.

Jadi aku pun tak berani nak kata aku tau semuanya. Sb dulu aku dah yakin betul aku tau yg suplemen ni merepek.

Ibarat aku ludah dan jilat semula.

Boleh pulak rezeki aku melalui Shaklee. Tapi yang lagi best, bukan setakat rezeki harta saja berubah, tapi kebahagiaan dan ketenangan datang bersama dgn Shaklee. Shaklee ni asbab saja.

Allah S.W.T jemput aku, suami dan mak mertua ke tanah suci melalui tajaan Shaklee sepenuhnya.

Dulu ada seorang doktor ni hina aku. Cakap aku doktor tipu.

Aku doa….

Allah S.W.T ubah segala kesedihan aku menjadi hadiah yang paling luar biasa.

Aku doa, biar jangan ada sesiapa rasa apa aku rasa sebab aku kuat tapi orang lain tak perlu rasa.

Aku serah semua pada Allah S.W.T. Rezeki aku Allah yg bagi. Pekerjaan aku juga. Kalau Allah lorongkan aku pada bisnes Shaklee dgn cara yang sangat humbling untuk aku, aku yakin ini rezeki aku.

Hidup aku bertambah berkat. Aku yakin jalan aku ni jalan yg ditentukan.

Aku bahagia dgn cara hidup aku.

Dan memang betul Allah ubah kegelisahan itu menjadi harta yang dapat aku kongsi bersama ibu bapa aku, keluarga aku dan agama aku.

Dulu kalau aku layan orang yang suka aibkan orang atas nama ‘doktor’, mungkin aku juga buat dosa besar. Tapi aku takut nak buat dosa macam tu. Nanti aku kena merangkak mohon ampun di Padang Mahsyar. Dahlah aku tak berkenan dengan dia, nak p mohon maaf pulak. Baik aku takyah buat dosa.

Maka aku doa Allah S.W.T lebih Mengetahui segalanya. 

Perjuangan kita berbeza.

Dulu aku berjuang sebagai seorang doktor. Kemudian aku resign. 

Aku bukan seorang doktor sekarang.

Aku hanya hamba Allah yang ada impian yang berbeza dgn mengharapkan keberkatan dari Tuhanku.

Tak payah panggil aku doktor. Aku bukan doktor lagi.

Aku bangga dengan usaha aku mendidik beribu orang membangunkan ekonomi keluarga dan membayar zakat yang banyak untuk agama.

Panggil aku jutawan Shaklee. 

Ecewahh.

Melawak saja. 😂😂 melawak sikit takkan tak boleh. Alahh uuuu ni. Hahahhahahahaa.

Panggil saja Cip, Kak Cip.

Aku masih aku tapi yang mudah-mudahan diredhai Allah S.W.T.

Akhirnya yang kita harapkan hanya keredhaan Allah S.W.T.

Aku berniaga kerana LillahiTaala.

Yang lain aku tak kisah. 

Aku nak cakap, pertama jangan buat dosa sesama manusia.

Kedua semua dalam hidup kita ni Allah S.W.T tentukan. Seandainya anda dianiaya, berserah pada Allah S.W.T.

Post ni bukan sebab aku dianiaya ke apa. Aku duk bercuti saja ni. Aku pesan kat orang yang mungkin teraniaya.

Nak tunjuk sebab aku sabar dan tawakkal, gelisah yang kecil menjadi bonus besar.

Allah Maha Besar.

APA YANG BOLEH DIPELAJARI DARI SHARING KAK CIP?

Kesimpulan daripada kisah Kak Cip ini, pertama-kita digalakkan berikhtiar, usah jadi sombong dalam usaha kita nak diri sendiri sihat.

Kedua, di luar sana begitu ramai pengamal perubatan yang mempunyai pendapat berbeza tentang supplemen, ada baiknya kita berlapang dada dan mendengar kedua-duanya. Kemudian barulah kita buat keputusan.

Ketiga, kita usah terlalu cepat menghukum sesama insan. Sama-samalah kita menghormati perjuangan masing-masing.

5 SEBAB ANDA PERLU MEMILIH BISNES SHAKLEE

  • bisnes shaklee adalah MLM, iaitu network marketing. Ia adalah satu platform bisnes yang sesuai untuk mereka yang TIADA pengalaman dalam memulakan bisnes,
  • bisnes yang ada mentor. Seperti kata Dr. Azizan, nak berjaya dalam bisnes mesti ada mentor. Bisnes Shaklee sedia mempunyai ramai mentor yang boleh bantu awak daripada mengulangi kesilapan mereka.
  • bisnes yang infiniti income. Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang tidak meletakkan sebarang had pendapatan kepada pengedarnya. Boleh book sesi picthing dengan Cik Mien untuk terangkan ini.
  • boleh mula sekarang dan di mana jua anda berada. Bisnes Shaklee anda boleh buat daripada rumah. Bisnes dari rumah sangat sesuai dengan situasi semasa yang terdedah dengan pandemik covid19. Semuanya anda boleh buat secara online tanpa perlu bersemuka dengan ahli pengedar di bawah anda.
  • bisnes yang boleh diwarisi. Ye betul, apa jua yang anda usahakan sekarang boleh diwarisi kepada ahli keluarga. Walaupun anda meninggal dunia, ahli keluarga anda masih menerima pendapatan bonus hasil daripada perniagaan yang Shaklee usahakan.

Best ke best?

Kalau anda merasakan artikel ini bermanfaat kepada mereka yang memerlukan, sila lah share ye.

Untuk mereka yang inginkan pendapatan UNLIMITED daripada Shaklee, boleh book sesi pitching dengan Cik Mien.

PENGEDAR SHAKLEE BANDAR TEKNOLOGI KAJANG

PERTANYAAN | TEMPAHAN

Anda boleh hubungi 0123813525 (Cik Mien)

atau

taip ‘NAK PITCHING’ ke http://www.wasap.my/60123813525

xoxo

Cik Mien

Your biz partner

One Response

  1. mrhanafi June 29, 2020

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.