Cara Atasi Kegagalan dalam Bisnes Shaklee Supaya Cepat Naik Rank

Setiap kejayaan tu adalah bermula daripada kegagalan.
Bayangkan kalau setiap kegagalan tu manusia terus berhenti daripada mencuba dan mencipta kejayaan?
Masya Allah habis dunia ni jadi huru hara.
Kalau lah Thomas Edison berhenti terus dari eksperimen membuat bulb Lampu agaknya apa jadi dengan kita sekarang?
Dan kalau Karl Benz pun mengalah dari awal agaknya kita mampu berbasikal je untuk ke mana-mana. Tu pun kalau inventor basikal tu tak mengalah😅
Cerita mereka inilah menjadi sumber inspirasi kepada Cik Mien yang sebenarnya untuk berjaya dan lebih berjaya.
Bila target tak capai atau apa yang kita dah rancang semua jadi serba tak menjadi.ini semua dah jadi rencah sepanjang hidup. Kecewa tu tok sah cakap. Stress pun ada. Lebih2 lagi bila tengok orang lain boleh dapat lebih baik daripada kita.

#1 Cara Atasi Kegagalan dengan Tingkatkan Amalan Rohani

Biasanya Cik Mien akan kosong kan hati bagi diri ni tenang. Layan anak2 main dahulu. Baca Al-Quran atau mathurat. Syaratnya baca sekali dengan maksud. Baru Cik Mien rasa lega sikit dan Boleh fikir apa yang tindakan Cik Mien perlu buat.

#2 Cara Atasi Gagal dengan Diskus Bersama Upline

Kemudian contact upline dan diskus sebab kita sendiri kadang2 perlukan orang lain untuk tunjuk mana satu kesilapan kita.
Lepas tu Cik Mien tanya personal apa yang orang tu buat sampai dia boleh berjaya. Kadang2 tu sampai banyak orang juga la Cik Mien tanya.
Kemudian Cik Mien baca semula impian Cik Mien dan tengok Visual Board. Semua ini sangat membantu kita untuk elak daripada layan down.
Untuk bangkitkan semangat, Cik Mien mesti ingat ayat yang satu ni.
Kalau kay down, ada orang bagi ko sejuta ke?😊
xoxo
cik Mien
No failure means no result

Leave a Reply

CommentLuv badge