Cara Hilangkan Sunburn dengan Cepat dan Berkesan

Sekarang ni musim cuti sekolah, Cik Mien pasti ada yang gemar melancong membawa diri dan keluarga pergi bercuti. Dan setelah balik bercuti, ada yang mengeluh bila wajah mereka sunburn setelah membuat aktiviti di waktu panas terik.

Entri kali ini Cik Mien nak kongsi cara hilangkan sunburn dengan cepat dan berkesan, dijamin tanpa menyakitkan dan sesuai dengan semua kulit.

Cara Hilangkan Sunburn Dengan Cepat dan Berkesan Dalam Masa 10 hari

Korang tahu tak yang kulit kita akan saling bertukar dalam masa 10 ke 21 hari?

Tapi kulit yang telah mengalami sunburn, struktur kulitnya akan mengambil masa untuk pulih disebabkan kesan UV yang telah masuk ke dalamnya.

Suka atau tidak korang kena cari cara hilangkan sunburn dengan cepat supaya tidaklah segan bila balik daripada bercuti untuk berjumpa dengan rakan sekerja.

Yang Cik Mien nak tekankan di sini, usah bertangguh untuk merawat kulit yang sunburn. kerana kesan sinaran UV dari matahari adalah penyebab kepada masalah:

  • kedutan
  • kulit kurang anjal
  • tekstur kulit merosot
  • jeragat
  • pigmentasi

Sekarang Cik Mien kongsi caranya.

  1. Amalkan nutrisi Vitamin C untuk merawat kulit

Vitamin C sangat penting untuk merawat kulit apabila kulit kita mula sunburn. Manfaat Vitamin C ada tiga iaitu merangsang penghasilan kolagen, bertindak sebagai antioksida untuk memusnahkan radikal bebas dan menyekat pembentukan melanin.

Untuk mendapatkan manfaat di atas, hanya Vitamin C yang mempunyai ciri-ciri tertentu yang anda boleh amalkan. Baca sini.

2.Tambah nutrisi Vitamin E untuk melindungi kulit.

Sambil kulit kita dirawat dengan Vitamin C, kulit kita memerlukan Vitamin E bagi memastikan kulit kita sentiasa dilindungi.

Dengan Vitamin E, kulit kita akan dilindungi daripada sinaran UV, bertindak sebagai pelembap kulit serta mencegah tanda-tanda penuaan.

3. Add on pula dengan skincare yang kaya dengan Vitamin C dan E.

Selain mengamalkan supplemen Vitamin C dan E, Cik Mien cadangkan anda menyapu skincare yang kaya dengan Vitamin C dan E.

Sapuan hanya waktu malam sahaja membantu kulit anda kembali cerah secara semulajadi dan berkesan.

Untuk skincare ini, Cik Mien cadangkan Radiance C E mengandungi 20% kepekatan Vitamin C tulen, Vitamin E serta ekstrak rasppberi.

Skincare ini telah dibuat perbandingan dengan jenama lain dan hasilnya Radiance C E mempunyai kepekatan Vitamin C lebih tinggi berbanding produk lain yang mempunyai manfaat sama di pasaran.

Radiance C E membantu menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran tompok usia, garis halus, kedutan, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Apa jaminan cara atasi sunburn ini berkesan?

Real testimoni Real Result


“Alkisah masalah kulit yg adik ni alami: kulit jenis berminyak dan sering ditumbuhi jerawat dan kadang-kadang jerawat bernanah juga. Masalah makin teruk lepas beliau menggunakan make up pelbagai jenis sebab memenuhi satu tugasan yang diberikan pensyarah.

Selepas daripada tu, beliau mencuba bermacam-macam produk untuk menghilangkan jerawat di muka. Sehinggalah kakaknya menyarankan beliau menggunakan vit c Shaklee.

Amazingly! Selepas 3 mingggu konsisten, kulit wajah beliau dah mengalami perubahan ketara. Kawan-kawan dan pensyarah juga menegur perubahan yang beliau alami.”

Dijamin selamat kerana tidak perlu sebarang suntikan

Cara ini lebih selamat daripada anda mengambil suntikan Vitamin C. Ye Cik Mien tahu kos nya murah, tapi berisiko membawa kematian.

Memang diakui suntikan Vitamin C lebih cepat menunjukkan kesan kepada kulit kita kerana dalam dos suntikan ia mengandungi glutathione, berfungsi untuk supresskan fungsi melamin.Sebab itulah suntikan lebih cepat beri kesan kepada kulit anda.

Cuma ramai yang kurang tahu risiko semasa suntikan dijalankan. Telah ada kes kematian pengguna mati akibat bubbles yang masuk ke pembuluh darah.

Baca sini untuk pengharaman suntikan Vitamin C oleh KKM.

Ikut cara ini anda jimat daripada beli foundation untuk cover muka sunburn dan jimat masa bersiap

Ekstra bonus untuk anda yang amalkan 3 cara hilangkan sunburn di atas, anda jimat wang daripada membeli foundation dan jimat masa bersiap.

Nak pakai foundation tebal2 pun kena beragak juga, nanti timbul pula masalah jerawat akibat pori tersumbat dek kerana foundation terlajak tebal untuk cover muka sunburn.

Konsultansi berterusan

Anda membeli harus menang menggunakannya. Cik Mien sedia membantu kulit anda kembali pulih malah lebih baik daripada sebelum ini. Segala pengalaman dan tips Cik Mien berikan agar anda peroleh semula keyakinan melalui kulit yang baru.

PERTANYAAN | TEMPAHAN

Anda boleh hubungi 0123813525 (Cik Mien)

atau

taip ‘MUKA SUNBURN’ ke http://www.wasap.my/60123813525


Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.