Cara Mengatasi Diet Yoyo

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sihat Semua,

Sekarang kita dah tiba di pertengahan bulan dan masa ni adalah waktu detoks parasit untuk mereka yang pilih hard detox.

Gigih juga cik mien follow program detoks ni sebab kalau tak silap dah hampir 6 bulan juga. Rahsianya?

Haa…sebab cik mien dapat result yang best bila mengamalkan detoks cara shaklee ni. Alhamdulillah usaha cik mien berbaloi dan sehingga sekarang cik mien masih maintain dan bagusnya detoks cara shaklee ni dapat elak diet yoyo.

diet yoyo

Apa Itu Diet Yoyo?

Ok diet yoyo ini bila sepanjang kita berdiet, berat badan kita kejap naik kejap turun atau dalam erti kata lain gemuk-kurus-gemuk. Biasanya berlaku pada mereka yang bersungguh-sungguh diet secara ketat.

Kalau tengok semua program penurunan berat badan biasanya mereka akan cadangkan diet karbohidrat atau diet kalori ataupun sugar blocker. Maksudnya dalam tempoh ini badan kita akan berpuasa daripada karbohidrat dan kalori, hasilnya memang berat badan kita turun berkilo-kilo tetapi parasit dalam badan kita tak berkurangan dan masih berkilo-kilo juga.

Bagaimana kesan yoyo berlaku?

Bila dah habis tempoh program diet tadi, kita akan mula makan seperti biasa dan makan dalam kuantiti yang sedikit. Tadi konsep diet kata badan kita akan berpuasa daripada karbohidrat dan kalori, jadi bila boleh makan masa ni lah organ dalaman badan kita bertindak balas dengan menyerap makanan tu 2 kali ganda termasuk toksin yang baru. Inilah sesi membalas dendam oleh organ dalaman badan kita kerana dia juga ada memori atau senang cite badan kita ni dah ada program.

Jadi result daripada program diet ketat tu memang gempak sebab turun berkilo-kilo tetapi selepas beberapa bulan akan naik mendadak.

Itulah dia diet yoyo atau kesan yoyo. Penat berdiet akhirnya kembali semula ke berat asal.

Cara Atasi Diet Yoyo

Untuk atasi kesan yoyo dalam diet kita, caranya dengan detoks parasit. Satu kita kena tahu apakah organ dalam badan kita yang kerjanya burn fat?

Jawapannya adalah hati.

Hati ada 3 kerja penting yang dia perlu buat setiap hari. Dan dalam 3 kerja ni hati bekerja mengikut prioriti, iaitu…

  1. pencernaan
  2. detoks
  3. burn fat

Nampak kan?

Jadi sebelum kita mulakan mana-mana program diet yakni burn fat tu kita perlu detoks badan dahulu.

Program Jom Detoks Parasit

Dalam program ini, ada jadual makan dari 5 hingga ke 14 hari. Untuk memastikan detoks parasit ini berkesan kita perlu buat dalam jangka masa 3 bulan untuk mereka yang ambil set lengkap dan lebih lama sedikit untuk mereka yang soft detoks.

Ada 3 jenis set detoks parasit. Set yang dicadangkan ini boleh membantu kita menyingkir parasit jahat dalam badan dan dalam masa yang sama menambahkan khasiat badan supaya badan kita dapat bekerja untuk burn fat dengan lebih pantas.

Cik mien cerita serba sedikit bagaimana supplemen ini boleh membantu badan kita untuk detoks

Herb lax- bantu untuk detoks usus kita (pencernaan).

Vivix – bantu untuk detoks sel dalam darah. Penting sebab bila darah dah bersih barulah semua nutrien yang diserap oleh usus dapat dihantar kesemua anggota badan dengan lebih baik.

DTX Complete- bantu untuk detoks hati. Supaya hati kita boleh fokus untuk burn fat.

Alfalfa- detoks seluruh badan dan alfalfa membantu menambah khasiat pada hati supaya lebih efisien bekerja.

Nutriferon- ia sangat baik untuk imuniti, bertindak menambah tenaga dan melawan healing crisis secara semulajadi.

Jadi bila badan kita dah dicuci dengan bersih daripada toksin, barulah hati boleh burn fat dengan lebih effisien. Tiada lagi masalah kesan yoyo selepas program penurunan berat badan.

Untuk konsultansi cara makan set detoks parasit boleh hubungi cik mien melalui contact di bawah

-xoxo-

Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

atau nak mudah boleh klik sini untuk penghantaran terus ke rumah

esell

One Response

  1. Amelza Kamel September 5, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge