Cara Pilih Skincare Untuk Atasi Muka Breakout Supaya Wajah Anda Flawless

BEST BETUL SKINCARE NI, KALAU LAH SAYA TAHU DARI DULU LAGI DAH TENTU MUKA BREAKOUT SAYA MENJADI FLAWLESS

Cik Mien faham, anda mesti nak muka flawless dan lembut macam kulit baby.

Tapi nak atasi muka breakout ini bukan mudah. Ada banyak faktor kenapa muka breakout makin teruk. Biasanya tersalah pilih skincare sebab kurang sesuai dengan jenis kulit, skincare yang mempunyai bahan merkuri, atau pun anda alergik dengan badan aktif dalam sesetengah skincare.

Bayangkan kalau anda buat kesilapan memilih skincare atau selalu bertukar jenama skincare. Tapi hasilnya tétap sama. Kan dah rugi. Anda berbelanja setiap bulan beli skincare yang anda sendiri kurang pasti keberkesanannya.

Kali ini Cik Mien nak kongsi cara memilih skincare untuk atasi muka breakout anda.

Pilih Skincare Dari Bahan Yang Berasaskan Tumbuh-tumbuhan

Bahan yang berasaskan tumbuh-tumbuhan hampir tiada risiko alergik kepada kulit kita berbanding haiwan.

Contoh bahan terbaik ialah yang kaya dengan khasiat antioksidan untuk kulit kita.

Pilih Skincare Yang Bebas Bahan Kimia

Ini sangat penting kerana terlalu banyak bahan kimia di dalam skincare boleh menimbulkan bahaya toksin kepada tubuh badan kita.

Ia juga boleh menyebabkan muka breakout anda sukar untuk pulih.

Pilih Skincare Yang Bebas Dari Bahan Pewangi Sintetik

Pewangi atau fragrance juga dikhuatiri menjadi punca skincare anda kurang sesuai dengan kulit muka.

Ini kerana kebanyakan skincare di luar sana gemar menggunakan pewangi sintetik yakni dihasilkan secara kimia.

Pewangi terbaik ialah pewangi yang diekstrakkan daripada bunga-bungaan dengan melalui proses tanpa melibatkan campuran bahan kimia semata-mata.

Pilih Skincare Yang Menggunakan Bahan Aktif Semulajadi

Bahan aktif yang ada di dalam produk didapati daripada sumber semula jadi seperti bijirin, green tea, susu, beri, madu, tebu, lemon, kekacang, bunga-bungaan dan sayur- sayuran.

Kepekatan bahan aktif serta saiz molekul bagi setiap skincare sangat penting untuk membantu penyerapan yang optimum kepada kulit muka kita.

Cik Mien harap anda dah jelas cara memilih skincare yang sesuai untuk muka breakout.

“Sebenarnya saya rasa fed up nak beli skincare sejak muka breakout teruk, sehinggalah kawan saya approach untuk cuba Youth. Apa yang buat saya terbuka hati nak cuba kerana Youth ini 100% menggunakan bahan daripada tumbuh-tumbuhan. Nah ini hasilnya. Parut jerawat makin berkurangan”-Testimoni Parut Jerawat Hilang dengan Youth Skincare

cara hilangkan parut jerawat

“Saya sebetulnya risau bila jeragat mula memenuhi muka. Sampaikan muka saya macam sunburn. Kadang-kadang naik menyampah pula tengok muka sendiri. Bila anak saya hadiahkan Youth, saya mula menggunakannya secara konsisten. Alhamdulillah, ramai yang memuji dengan penampilan terbaru. Kenapalah saya tak jumpa skincare ni dari awal lagi.- Testimoni Jeragat Hilang Dengan Youth Skincare

“Dulu saya ingat impian nak hilangkan jerawat pasir ni satu yang mustahil. Setelah melihat promosi Youth Skincare, saya nekad untuk mencuba kerana produknya bebas 1500 bahan kimia. Lepas 6 bulan, nah ini hasilnya. Saya cukup suka.”-Testimoni Hilang Jerawat Pasir dengan Youth Skincare

cara hilangkan jerawat berpasir

xoxo

Cik Mien

Your skin engineer

2 Comments

  1. mrhanafi June 13, 2020
    • Mien June 20, 2020

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.