Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee dan Bagaimana Pembelian Secara Online Membantu Saya Berkembang

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sihat Semua,

cik mien nak berkongsi hari ini dengan anda semua bagaimana cara menjadi ahli Shaklee. Pertama sudah tentu anda perlu mencari SID contohnya cik mien untuk membantu mendaftarkan anda sebagai ahli.

Kedua, anda sediakan sebanyak RM68.90 untuk keahlian. Bayaran ini adalah untuk mendaftarkan anda dan akan mendapat membership sales kit. Di dalamnya terkandung segala bahan bacaan mengenai produk Shaklee. Sekiranya perlukan pos, anda perlu tambah sebanyak RM10.60.

Kalau jenama lain mungkin memerlukan anda membuat pembelian sehingga beratus-ratus ringgit, tetapi dengan Shaklee TIDAK PERLU ye. Sudah tentu belian perlu dibuat tetapi tidaklah sehingga beratus ringgit.

Belian ini hanya untuk mengaktifkan anda di peringkat permulaan dan anda boleh membeli barangan pada harga paling minimum seperti Herbal Blend Cream ataupun Chewable Vitamin C for kids.

Itu sahaja. Mudah bukan? Ok mari cik mien terangkan manfaat keahlian Shaklee kepada anda.

Mempunyai ID sendiri dan Boleh Membeli Belah Secara Online

Ye. Anda akan diberi Shaklee ID dan kata laluan sebaik sahaja berjaya membuat pendaftaran.  Klik pada laman web Shaklee Malaysia untuk membuat pembelian.

Nikmati diskaun sehingga 5%-30%

Semasa online untuk membuat pembelian, anda akan mendapati harga ahli lebih jimat serta menguntungkan. Terdapat ‘Price Listing’ untuk anda semak berapa banyak diskaun yang anda terima.

Promosi Bulanan

Selain itu, anda boleh menyertai promosi bulanan Shaklee di mana anda boleh memborong supplemen yang anda suka pada harga yang lebih menjimatkan. Anda boleh pilih Buy 4 at 3 atau Buy 7 at 6. Jadi anda boleh berkongsi penjimatan ini dengan ahli keluarga yang turut sama mengambil supplemen Shaklee.

Bayaran Balik Secara Tunai

Bila belian anda mencapai lebih RM500 anda akan mendapat bayaran tunai daripada Shaklee melalui Electronic Fund Transfer ke akaun bank yang telah didaftarkan.

Nikmati 3C-Cash,  Car,  Conference/Travel

Bila anda berkongsi kebaikan Shaklee dengan ramai orang anda berpeluang untuk menikmati 3C daripada pihak Shaklee. Anda dibayar dengan bonus secara tunai, dan sekiranya anda buat lebih lagi Shaklee akan beri bonus kereta juga dibayar secara tunai.

3c-shaklee

Setelah setahun anda bekerja, Shaklee akan menjemput anda ke Conference yang diadakan setiap tahun dengan mengumpulkan semua SID dari seluruh dunia dan lokasi tentunya di luar negara.Sudah tentu ada kelayakan tertentu yang anda penuhi namun jangan risau sebab cik mien sedia tunjuk caranya.

Ok sebetulnya sejak cik mien serius dalam #bizshaklee ni, boleh dikatakan ia adalah biz yang automated. Sebabnya mudah;

Aplikasi e-sell

Untuk memudahkan pembeli yang bukan ahli, Shaklee ada menyediakan aplikasi e-sell. Anda hanya perlu klik sahaja pada icon e-sell dan Shaklee akan hubungkan anda ke laman web untuk pembelian supplemen/produk yang diingini. Aplikasi ini sangat mudah untuk SID kerana kami juga boleh memantau pembelian pengguna. Pembeli juga akan mendapati aplikasi ini juga membantu mereka untuk menerima supplemen dengan segera.

esell

Memang mudah bagi kami selaku SID yang aktif bila Shaklee melancarkan e-sell sebab secara tak langsung sumber penjualan kami juga berkembang. Kalau kami ke mana-mana hujung dunia pun Shaklee sedia menguruskan pembelian serta penghantaran order pengguna. Best ke best?

Mobile Apps

Tak silap cik mien Shaklee Mobile Apps ini telah dilancarkan dua tahun lepas dan ia semakin stabil untuk Android dan iOS. Bila dah ada apps ni di telefon bimbit kita tidak perlu memasuki laman web untuk login lagi dah. Mudah mudah?

Dengan adanya Mobile Apps ini juga membantu cik mien untuk memantau perkembangan perniagaan. Tidak kira di mana berada dan sesibuk mana sekalipun apps ini nyata membantu cik mien untuk membuat order, menyemak dan trace order, serta menyemak kalendar kelas.

Sharing melalui media sosial

Selain itu, cik mien dapati Shaklee adalah MLM yang sangat terbuka untuk SID berkongsi melalui media sosial seperti Facebook, Instagram, Linkedn, Youtube, Vimeo dan etc.

social media

Tidak semua MLM gemar mempromosikan melalui media sosial tetapi Shaklee sangat berbeza malah menggalakkan kesemua event dikongsi dengan mereka di luar sana.

Jadi dengan perkongsian di media sosial lagi memudahkan biz shaklee cik mien.

Sharing melalui blog

Kalau dah ada media sosial perlu lagi ke blog? perlu ye. sebab melalui blog cik mien boleh berkongsi macam-macam cerita dengan pembaca. Malah blog juga adalah ladang hasil tuaian di masa akan datang. Ada sesetengah daripada kita lebih suka membaca blog daripada melayari media sosial kerana blog tidak terlalu iklan dan pendekatannya lebih santai. Betul betul?

nampak nampak? biz shaklee sebetulnya sangat mudah untuk dibuat. sebetulnya asalkan kita sanggup belajar dan meredah cabaran in sha Allah kita mampu buat. Jumpa lagi ye.

-xoxo-

Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

 

Leave a Reply

CommentLuv badge