Kenapa Pilih Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sihat semua,

Ini cerita bagaimana cik mien boleh terjebak dengan shaklee. jom baca kisah cik mien ni. selamat membaca.

Back to Julai 2011 #cikmien selamat melahirkan anak kedua, Syamil Ziyad. Dia lah asbab cik mien terpaksa ambil supplemen. hehe… masa tu cik mien dah set nak cuba menyusu Syamil Ziyad sebab masa kakak dia dulu cik mien memang zero. tak baca apa2 pun mengenai penyusuan. pam pun ikut suka hati. minum air kosong pun tak cukup. 
Jadi semasa cik mien mengandung syamil cik mien dah duduk dalam bulatan mereka yang aktif menyusu anak. bila ke surau je selalu nampak aktiviti mengepam.

pregnant-baby-860x450_c
kita pun mula baca dan perlahan-lahan ikut apa2 isu yang mereka diskus.
semasa pantang, agak stress sebab bila pam susu sikit. lepas tu selalu rasa cepat penat dan kurang tenaga.
bila buat survey semua cadangkan Shaklee. hihihi… tengok FB, blog
haaa…dan kebetulan pula kawan sekolah Lydzar Rusman jadi pengedar cik mien pun terus call dia dan dapatkan konsultansi. sebab dah kawan lama kan jadi tak de rasa segan dan dia memang guide cik mien. lagi satu cik mien pilih dia sebab dia dah berpengalaman menyusu anak.

Lebih best apa yang dia kongsikan bukan sebarang produk sebab bila cik mien study dan tengok latar belakang syarikat, ia adalah syarikat yang dah lama bertapak dan banyak kajian yang dibuat.
Kita sebagai pengguna mesti nak FACT & FIGURE. Yang buat cik mien tertarik
–Sebahagian dan hampir kesemua produk Shaklee dipatenkan,
–Melalui ujian makmal dan diuji ke atas manusia bukannya binatang,
(sebab tu anda perasan ada sesetengah supplemen seperti Vivix Shaklee tulis tidak diuji untuk ibu hamil)
–Bahan yang digunakan adalah semulajadi, tidak disembur racun pestisid,

bila dah mula ambil konsisten, apa yang ditulis dalam testimoni banyak2 yang korang nampak tu adalah benar sebab cik mien pun dah merasainya. 
dan customer cik mien sendiri pun beri feedback yang sama.
Dari situ la cik mien mula serius dengan biz Shaklee. ia menarik sebab kita bukan menjual, kita berkongsi manfaat dan dari situ cik mien bina ukhuwah dengan customer. Jumpa 10 minit je tapi berWhatsapp macam dah kenal lama.

Kesimpulannya, bukan upline atau Shaklee yang cari cik mien tapi cik mien yang cari.hahhaha… 
Walaupun Shaklee tu MLM tapi ia bukan MLM yang menghantui cik mien. Sebaliknya rasa seronok dan tiada stress pun untuk membuat biz Shaklee atau pun untuk mengamalkan supplemen.

Sebab konsepnya sangat mudah…kalau anda buat anda dapat manfaatnya sama lah kalau anda dah beli anda amalkan in sha Allah anda dapat manfaatnya.

Jom ikuti juga cerita Mr. Roger Barnett,Chairman dan CEO Shaklee Corporation kenapa beliau memilih untuk membeli dan melabur begitu banyak di dalam Shaklee.

-xoxo-

Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

 

Leave a Reply

CommentLuv badge