Manfaat Vivix dalam Memelihara Sel Badan Kita Untuk Elak Sel Rosak

Hari ini Cik Mien nak buat pendedahan. Selama ni kebanyakan daripada kita merasakan supplemen bukan keperluan, sebab…

-rasa seperti sihat je
-belum lagi ada penyakit kronik i.e kencing manis, darah tinggi, jantung, kolestrol
-doc pun tak suruh amek kenapa sibuk2 nak telan supplemen

betul?

Tapi Cik Mien minta anda baca post ni sehingga habis. Sebab Cik Mien nak kongsi betapa merananya badan kita bila setiap hari sel dalam badan kita membuat copypaste sel yang rosak. Dan lepas anda baca pasti anda mahukan sel badan anda dibaiki.

Baiklah analoginya begini.
Setiap masa sel badan kita akan berpecah dan mati. Ada dua cara sel mati. Satu samada mati sendiri atau kedua sel mati sebab dibunuh oleh faktor luar.
Radikal bebas, pencemaran udara,asap rokok, trauma,bahan kimia atau toksik adalah contoh faktor luar yang boleh membunuh sel.

Sel yang mati sendiri adalah satu proses semulajadi umpama daun gugur masa musim luruh. Akan tetapi sel yang mati secara tidak sihat yang disebabkan faktor luar tadi boleh menyebabkan ada inflamasi di kawasan tisu sel yang mati.

Cik Mien beri contoh pesakit jantung. Sel-sel di jantung tidak peroleh cukup oksigen (baca sel perlukan oksigen, glucose untuk hidup). Apabila ada blockage di saluran darah ke jantung jadi sel tadi tu menjadi sel yang mati secara tidak sihat.

Apabila DNA sel yang rosak, ia biasanya akan mengesan kerosakan dan cuba untuk memperbaikinya. Jika kerosakan tidak boleh diperbaiki, sel biasanya akan menghantar diri sendiri ke fasa untuk sel mati sendiri.
Bila sel-sel mengalami kerosakan DNA tetapi gagal untuk mati secara semulajadi, sel inilah yang akan membiak menjadi sel kanser.
Kanser bermula dengan simptom keradangan. Pada peringkat ini, sel rosak tadi telah duplicate sel-sel lain untuk menjadi rosak.

Jadi di sinilah peranan resveratrol di dalam Vivix. Vivix mempunyai 4 mekanisme utama iaitu pembaikan sel. perlindungan sel, memberikan tenaga kepada sel dan meningkatkan prestasi sel.

Untuk membolehkan sesuatu sel hidup dengan baik sel mesti cukup oksigen dan tenaga. Vivix berupaya untuk mengawal secara biologi kerana terbukti mampu membaiki sel hingga ke peringkat DNA.

Ringkasnya, sel yang rosak berupaya untuk membaiki DNA dan mati secara natural, bukannya duplicate menjadi sel rosak dan merosakkan sel-sel lain.

Oleh itu, amalkan Vivix sentiasa demi memelihara sel badan kita. Bukannya tunggu sakit baru nak amalkan kerana Vivix lebih kepada mencegah.

Disclaimer: Vivix adalah vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal.

xoxo

Cik Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.