My Wishlist for Small Office Home Office

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Ceria,

 

Nak hilangkan perasaan geram menengok promo tix pergi Tokyo yang murah oleh MAS, moh kita cuci mata sat menengok mende lain.

Hat ni nak sumbat ke bilik opis Cik Mien. Saje nak bagi moden sikit. Cuma entah bila nak cat dinding. Masih rasa malas2 lagi (malas mengemas), cat tu mudah je, tapi nak kemas tu. Alahai ya ampun.

Ni wishlist Cik Mien bila2 nak ke IKEA, dah ada blog sendiri haruslah kita simpan semua info di sini. Jadi bila tiba hari nak beli, cari je dalam kat entry ini. Supaya boleh ingat apa idea kita dan yang lebih penting supaya list kita kurang tersasar. Haa gitu.

#1 Shelving Cabinet

Dah browse dan Cik Mien sedang keliru untuk pilih yang mana satu. huhu…

Nanti di hari kejadian nak tengok satu persatu, owh kabinet ini untuk ganti meja dan troli di dapur. Nak letak microwave, pressure cooker, periuk nasi dan etc. Cik Mien prefer ukuran ngam2 untuk letak microwave yang gabak tu.

Tips Pilih Kabinet Dapur

 

Bajet Cik Mien bawah RM300. huhu… yang berkenan tu plak lebih RM.

Tips Mengemas Dapur

Yang next ni nampak seperti kukuh, tapi kalau boleh nak dapat pegang besinya.

Cara Memilih Perabot Yang Sesuai

Tips Membeli belah di IKEA

Antara yang di atas, kami macam berkenan dengan yang ini.

Tips Pilih Perabot

 

Next kita tengok plak board untuk Cik Mien drill di dinding bilik bawah.

 

#2 Magnetic Board

Cara Membuat Vision Board

simple je board ni, dan nampak panjang jadi macam seswai kalau Cik Mien nak kongsi buat Vision Board kami anak beranak.

Tips Membuat Vision Board

Ni kecik skit dan bingkai bercorak. Haish banyak plak pilihannya.

Rahsia Vision Board

Hati seperti berkenan yang ini sebabnya boleh conteng dengan kapur. Idok le boring sangat.

Dan suka dengan fungsi boleh gantung2 tu. Penting gak tu fungsi begini.

Last but not least, lemari lekat di dinding.

#3 Books Cabinet

Tips Pilih Kabinet Siap

Buku atas meja ni pun dah nak muntah dah. Banyak sangat. Nak tak nak memang kena beli gak nih. kalau beli tiga barang ni, bajet dah lebih RM500. huhu…

Sebab tu la kena g IKEA sendiri, Cik Mien tak puas nak kirim kat Personal Shopper.

Alangkah bestnya kalau kedai perabot lain ada website cenggini. Kita boleh skrin siap2 dulu, lepas tu g kedai buat keputusan.

Ala nak buat website ni bukan mahal pun. Lagi berbaloi tau. Sebab dah banyak orang malas nak keluar, lebih prefer beli online. Elak jam dan kurang serabut dengan anak2.hahaha…

ok la, kita jumpa lagi next entry. doakan bisnes Cik Mien cemerlang untuk capai semua wishlist. daaa…

xoxo

Cik Mien

2 Comments

  1. encikhafiz.com April 30, 2018
    • Mien May 1, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge