Kenali dan Perbezaan COQ-Trol Plus Berbanding Jenama Lain di pasaran

Seperti yang diwar-warkan bulan lepas, Januari menyaksikan produk kedua terbaru yang didatangkan oleh Shaklee Malaysia iaitu COQ-Trol Plus. Ramai yang masih belum sedar akan pentingnya nutrisi COQ10 kepada tubuh badan kita. Entri ini Cik Mien nak berkongsi kandungan COQ-Trol Plus yang telah diformulasikan semula oleh Shaklee dan perbezaan COQ-Trol Plus berbanding jenama lain di pasaran.

Kandungan COQ-Trol Plus Yang Memberikan Manfaat Kepada Sel Badan Kita

Dahulu Shaklee mengeluarkan COQ Health dengan hanya 28mg sahaja. Formula terbaru ini mengandungi gabungan coenzyme COQ10, Resveratrol dan Tocopherol.

Kandungan COQ-Trol Plus

Coenzyme Q10 atau dengan nama saintifik lain dikenali sebagai Ubidecarenone. Antara nutrisi penting yang membantu untuk membaikpulih sistem jantung kita.

Sumber resveratrol untuk formula COQ-Trol Plus ini didapati daripada ekstrak akarĀ Polygonum cuspidatum. Ekstrak akar ini digunakan secara meluas kerana mengandungi khasiat resveratrol yang tinggi.

Sebotol COQ-Trol Plus didatangkan sebanyak 30 biji kapsul. Minimum keperluan untuk badan kita ialah sebiji kapsul.

Sumber makanan yang mengandungi coenzyme COQ10

Secara minimum, badan kita memerlukan sebanyak 100mg-200mg coenzyme COQ10. Untuk mendapatkan sejumlah 100mg ini, kita perlu makan sebanyak

Manfaat COQ-Trol Plus

Adakah kita mampu untuk memakan sekumpulan sumber makanan sebanyak ini?

Cik Mien membayangkan untuk menelan sebanyak 3.3kg peanut butter pun dah tak sanggup sebab muak. Apa terjadi kalau setiap hari kita perlu mengambilnya? Mampu ke?

Bagi Cik Mien adalah baiknya kita mengamalkan COQ-Trol Plus ini dengan minimum sebiji sehari kerana Shaklee telah memudahkan kita untuk tubuh badan menerima khasiat seperti yang diperlukan.

Sebaik sahaja supplemen ini memasuki pasaran, Cik Mien telah membeli sebanyak 2 botol untuk diri sendiri dan Mama. Melihat kepada khasiat coenzyme COQ-Trol Plus ini ia amat memberikan impak kepada diri Cik Mien.

Perbezaan COQ-Trol Plus Shaklee berbanding Jenama Lain

Berbanding jenama lain, COQ-Trol Plus menyediakan campuran semulajadi sebanyak 100mg Coenzyme Q10 Plus, resveratrol dan tocopherol. Kalau anda bandingkan jenama lain di pasaran, formula mereka hanya mengandungi Coenzyme Q10 sahaja.

Untuk penyerapan yang lebih optimum, Shaklee melengkapkan dengan olive oil delivery system.

Masa berganti masa dan tidak menunggu kita. Kekurangan COQ10 ini boleh memberikan risiko penyakit Azlheimer dan Parkinson kepada kita dek kerana kekurangan nutrisi.

Manfaat COQ-Trol Plus

Jadi jangan buang masa. Cepat2 dapatkan dengan menghubungi Cik Mien ye.

xoxo
Cik Mien

FB : Sharminie Zainul Abidin

FB Page: HealthyInside.co

Instagram: sharminie_za

Blog: http://sharminie.com/

Whatsapp/Telegram: 0123813525

4 Comments

  1. Zumal January 26, 2018
    • Mien January 27, 2018
  2. norashidah abdullah February 6, 2018
  3. AnnaZalya February 6, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.