Review Krim Malam Youth Shaklee

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Ceria,

Wah, tak lama lagi kita menghampiri bulan Ramadhan. Alhamdulillah syukur kita masih berpeluang untuk membaiki diri. Dalam kesibukan persiapan menyambut Ramadhan, elok juga kita check keperluan penjagaan wajah.

Berlabuh Ramadhan, Syawal kunjung tiba. Kita tak mau la orang menegur wajah kita makin berkedut dek kerana kurang tidur. Jadi Cik Mien nak kongsi review krim malam Youth Shaklee yang super ohsem.

#1 Manfaat Krim Malam Youth Shaklee kepada kulit anda

Krim Malam Youth Shaklee ini membantu menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur.

Campuran botanikal khas Youth Shaklee membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Best kan?

Cara Memilih Krim Malam

#2 Kandungan 100% tumbuh-tumbuhan

Usah risau, krim malam Youth Shaklee ini mengandungi 100% tumbuh-tumbuhan. Jadi ia selamat untuk wanita hamil menggunakannya.

Kandungan utama dalam krim malam Youth Shaklee ini ialah;

Schisandra Chinensis Fruit Extract-membantu membekalkan khasiat dan membaiki kesihatan kulit wajah kita dengan menyokong struktur kulit muda

Lotus Japonicus Extract– membantu memperbaiki ketegangan/keanjalan dan menghilangkan kesan kedutan dengan membekalkan kolagen dan menggalakkan penghasilan elastin

Muscadine Grape Polyphenols- membantu untuk melindungi kulit dengan menyediakan perlindungan daripada kulit mengalami kerosakan DNA

Set penjagaan wajah Youth Shaklee disahkan 100% vegan dan tidak diuji ke atas haiwan.

#3 Menepati Standard Keselamatan Yang Tinggi

Krim malam Youth Shaklee ini telah diuji oleh pakar dermatologi dan ophthalmologist bagi mengesahkan keselamatan penggunaan Youth kepada anda.

Dan yang bestnya krim malam Youth Shaklee ini bersifat hypoallergenic, iaitu tidak menimbulkan kesan alergik kepada kulit anda.

Selain itu, krim malam Youth Shaklee ini juga disahkan non-comedogenic, iaitu tidak menyumbat pori2 muka semasa kita tidur. Sebaliknya krim malam Youth Shaklee meresap dengan baik ke liang2 pori wajah kita.

#4 Sesuai dengan semua jenis kulit

Yes. Cik Mien suka sangat bila krim ni sesuai dengan semua jenis kulit.  Masa Cik Mien travel di Osaka, kulit kami semua dah mula merekah dek kerana causa yang sejuk dan kering.

Mujur lah kami semua dah bersedia dengan krim malam Youth. Sebab itulah kena pilih krim malam yang sesuai dengan semua jenis kulit. Kalau kita travel ke negara lain, kulit kita berubah macam mana pun krim malam Youth masih boleh digunakan.

#5 Bebas Bahan Kimia

Set penjagaan wajah Shaklee telah dijamin dan disahkan bebas daripada 1500 bahan kimia.

Antaranya ialah;

  1. Lauryl sulfates/Laureth sulfates
  2. Synthetic fragrance
  3. Formaldehyde donating preservatives
  4. Resorcinol
  5. Mineral Oil/Paraffin/Petrolatum
  6. Microbeads (microplastics)
  7. EDTA
  8. Ethanolamines (MEA/DEA/TEA)
  9. Benzophenone
  10. Phthalates
  11. Cyclosilicone
  12. Quaternary ammonium compounds
  13. Quaternium-15
  14. Hydroquinon
  15. Synthetic colours
  16. Animal Derived Ingredients
  17. Lanolin
  18. Propylene glycol
  19. Heavy Metals
  20. Mercury
  21. Silver & Salt
  22. Barium salts
  23. Solvents
  24. Toluene
  25. Chlorofluorocarbon propellants
  26. Perfluorinated compounds
  27. Coal Tar
  28. Talc
  29. Wheat (Gluten)

Dengan Youth Shaklee, Cik Mien rasa dan tengok sendiri perubahan selepas mengunakannya.

Alhamdulillah, kulit Cik Mien makin cerah, bersinar dan lembap.

Harga krim malam ini bermula RM265.00 dengan kandungan sebanyak 50ml. Untuk dapatkan penjimatan sebanyak 20%, dan pesanan segera boleh hubungi Cik Mien ye.

xoxo
Cik Mien

Wanita yang memilih pencuci muka yang berkesan dan semulajadi

FB : Sharminie Zainul Abidin

FB Page: HealthyInside.co

Instagram: sharminie_za

Blog: http://sharminie.com/

Whatsapp/Telegram: 0123813525

Leave a Reply

CommentLuv badge