Seminar Bisnes Yang Terbaik untuk Pengedar Shaklee tahap Beginner, betul ke?

Alhamdulillah, syukur ke hadrah Ilahi.

Allah S.W.T gerakkan hati dan naluri Cik Mien untuk hadir ke seminar MCC Academy ini.

Mula-mula terbit juga rasa ragu untuk hadir. Sebab lately ni macam dah banyak pula kelas yang Cik Mien masuk, progress bisnes masih sama dan buat Cik Mien rasa masih stuck lagi.

nanti cik mien kongsi tips nak boloskan diri daripada stuck dalam hidup ye.

Hari Ahad, 24 Mac 2019 berlangsungnya MCC Academy khusus untuk mereka yang skor minimum 3 New Enrollment Program. Nak masuk seminar ini je requirement. Ala sama juga kita nak amek diploma or degree, mesti ada kelayakan juga kan?

Sama juga la dengan seminar ni. Nak pastikan mereka yang betul2 layak dan boleh beri komitmen sahaja tau.

Alhamdulillah first time balik kelas ni rasa lapang dada. 
Banyak sharing daripada Master2 semalam ya Allah tak tahu nak cakap or describe tapi yang pasti terlepas segala beban di bahu.

Banyak sangat tips dan sharing yang simple sesuai sangat untuk mereka yang tak de background bisnes macam cik Mien.

Semangat menurunkan ilmu, kesanggupan master2 ni nak tolong kita kembangkan biz, salah satu the beauty of shaklee biz.

Master2 ni ada yang datang jauh dari kedah, kelantan. Kalau dah Cikgu Pun sanggup terbang jauh apatah lagi anak muridnya kan.

Kalu orang Tanya tak bosan ke Asyik pergi kelas je?
Uish cik Mien fikir lain. Pinjam kata2 Master Fahmy, kelas yang kita tak pergi itulah kelas yg sangat penting.
Yes it’s true.

Meh cik Mien Share apa yang kitorang belajar Sepanjang satu hari semalam,

1. Skor trip percuma


Uiks cik Mien ternganga tengok slide master Lydzar Rusman masa dia tunjuk gambar pergi trip jepun paling terliur tengok salji dan makanan!

Hahahaha cik Mien kan suka Jepun.

Bayangkan seorang surirumah Boleh buat biz dan jalan merata dunia. Sambil2 urus rumah tangga dia Boleh buat biz tau.

Kali ni yang spesel dia siap bawa kimchi lagi. Nak bagi kami feel untuk Sampai ke Seoul.😍

Next year shaklee nak sponsor ke Seoul dan Switzerland. Of course ada syarat2 nya.

Yang pasti semua peluang ini ready to grab by kita semua. Kalu Belum ahli kena Join dulu la ye. Jadi ahli rm65 je tapi segedebuk insentif shakl€€ sediakan.

Best ke best?

Vision Board Korea

Ok dah pasang hajat dan buat VB nak skor yang mana satu, next

2. Ada gula Ada semut

Topik ni bunyi tricky.
Master wan muliani guide Macam mana dia Boleh Jadi gula. 
Guna Teknik sama dari SV sehingga jd master coordinator.

Bila Master ni cerita cenggitu memang mudah biz Shaklee
Tak perlu Pun nak guna ayat bombastic Pun Sebab biz kita ni cerita yang real.

Tambah plak produk shaklee memang dah tip top ( siapa yang dah cuba Pasti setuju kan?)

Tinggal kami je yang perlu jadi gula🤭

Dah Jadi gula next apa pula?

3.bina peluang Jadi gula tu Untuk org lain plak

Kata Master rahimah biz shaklee ni kita buat dan ulang benda yg sama je pada org yg berbeza.

Pastu yang bestnya Master ajar cara nak design bonus masing2.

Best woo buat kira2 ni.

Banyak Mende Boleh setel bila ada bonus banyak. Salah satu nya nak setel hutang. Ada orang nak simpan hutang ke? Eh bukan korang kan.😌

4. Dah tau nak kira bonus, Master mami Share bab branding.

Macam mana nak Jadi SID yang berbeza dgn org lain.

Siap guide apa benda yang kita nak bagi org awareness pasal kesihatan.

Apa nak buat supaya biz kita Boleh berkembang lagi jauh.

5. Master ke 5, coach gula cik Mien, Master Puteri Yusof

Oh my god rasa nak nanges je bila apa yg dia kongsi tu sume sangat relate dengan cik Mien.

Yes benda yg buat cik Mien stuck.

Dah jumpa solution, rasa nak melompat wei.

Tu cik Mien cakap lain kelas lain Tau isinya.

Bila dia cabar cik Mien buat wake up, terus pagi tadi buat.

Best sangat tips Dia. Mmg cara dia cerita tu like a oh dear I feel you haaa gitew🤭

Sape yang buat biz part time ada side problem master ni sangat pakar beri solution😍

6.Sharing Master Herny Hafiz plak yang cik Mien sebelum kelas fikir rasa nak buat dek je ngan FB ni

Lepas dia Share tips nak menjala macam2 jenis ikan Pastu ikan tu plak jenis sumbat je la apa2 tak berkira dan tak kisah

Terus cancel niat nak tutup FB, hahaha….
Pastu sakit kepala Sebab rasa tak Sabar nak Apply

7. Last but not least closing by Master Laila dan Zura Betty

Syukur dapat stay Sampai habis.
Closing ni unik sket.
Buat dan apply terus.

Tak Faham Tanya mereka.

Siap offer naik stage derang nak review dan komen exercise tu

cara menjana income dengan bisnes Shaklee

Cik Mien sahut cabaran tau 
Masa tu fikir Rugi Kalau ada orang offer nak bantu kita supaya kita buat lebih baik tapi kita simpan 😅
Dapat la shaklee stack dan digital zikr calculator tu.

peluang menjana income dengan shaklee

Kuat juga cik Mien punye RAS. Memang Duk cari masa nak g beli calculator tu pasal yang ada Dah habis bateri😂 Tqvm Master 😘

Overall sangat Puas hati.

Balik pulun to do list, apply dan dapat close sale terus.

Tak tunggu dah teknik yg derang share simple dan Boleh buat terus.

Korang doakan cik Mien ye closing bergaya bulan ni.

Dan untuk yang mencari peluang bisnes, cik Mien nak offer shakl€€ biz. Dengan group support 6 penjuru, upline yang komited nak bantu Sampai berjaya dan sistem bisnes yang patut shariah, Pasti kejayaan milik kita. Better NOW than later babeh!

bisnes online yang real income real money

xoxo
Cik Mien
#richandvervegroupfounder
#mccacademy
#cikmienkekorea

4 Comments

  1. mrhanafi April 8, 2019
    • Mien May 11, 2019
  2. AhmadiKatu May 10, 2019
    • Mien May 11, 2019

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.