Supplemen Antioksida Yang Unggul

Assalamualaikum dan Hi,

Dalam entry lepas Mien ada kongsi mengenai kanser yang sekarang menjadi pembunuh senyap no. 1 di Malaysia. Ada 5 amalan yang kita boleh buat untuk elak atau kurangkan risiko daripada kanser. Salah satunya adalah mengamalkan supplemen yang tinggi antioksida.

Haa…kalau nak tahu Shaklee ada menawarkan Vivix atau nama lain sirap ungu yang boleh bertindak sebagai antioksida unggul. Kita semak dulu apa kandungan di dalam Vivix sehingga dinamakan sebagai antioksida paling unggul.

Kandungan Vivix Shaklee

vivix-image

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Keistimewaan Vivix Shaklee Yang Perlu Anda Tahu

Berbanding produk lain yang ada di pasaran, Vivix Shaklee mampu…

Memperbaiki DNA-setiap hari sel DNA badan kita mengalami kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Mana datangnya radikal bebas ni? Ia adalah daripada asap bas/rokok yang kita hidu, makanan yang terdedah kepada bahan kimia, alat mekap, segala jenis pencuci yang bukan organik. Bila dah hari2 badan kita terdedah dengan radikal bebas maka proses penuaan akan berlaku dengan cepat. Oleh itu, Vivix boleh membantu untuk melambatkan proses penuaan dengan mengembalikan sel DNA tubuh kepada asal. Sebab itulah Vivix amat sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, seperti kimoterapi.

Memperbaiki tenaga sel-Perasan tak kalau kita demam atau sakit, kita mula rasa tak de selera makan, lepas tu orang yang tersayang akan buatkan kita bubur nasi dan doc plak akan nasihatkan kita minum air kosong banyak2. Kenapa? Sebab nak bagi tenaga pada kita.

Kerap jatuh sakit adalah petanda kepada sel badan kita ‘kurang sihat’. Kalau sel badan kita sihat, kita akan jarang jarang demam/sakit. Oleh itu, kita kena lah cukupkan tenaga pada sel kita agar badan kita sihat. Jadi di sini lah peranan Vivix kerana ia akan memperbaiki tenaga sel yang kurang sihat.

Bagaimana Vivix Bertindak

Kajian makmal membuktikan bahawa Vivix secara positif memberi kesan kepada semua empat mekanisme penuaan selular serta:
-Membantu melindungi dan membaiki DNA selular
-Secara positif memberi kesan kepada pengatur-pengatur genetik yang membantu melawan penuaan selular
-Mengggalakkan biogenesis mitokondria, yang membantu meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel
-Mengurangkan pembentukan protein AGE yang boleh tersumbat sel anda
-Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
-Menyokong kesihatan otak
-Menyokong sistem imun yang kuat
-Awet muda
-Antioksidan untuk melawan radikal bebas

Vivix bukan sahaja bagus untuk pesakit kanser malah kepada pesakit diabetes juga iaitu sebagai cara menurunkan diabetes…

vivix-n-diabetes4

Vivix juga mendapat maklum balas baik daripada pesakit yang menderita Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing.

vivix testimoni

 Vivix juga bertindak balas sebagai salah satu cara kawal darah tinggi

vivix testi darah tinggi

Untuk sebarang info atau konsultansi, boleh hubungi saya…

Mien

Shaklee ID: 1094977

PM/WA : 0123813525

FB Page : Healthy Inside.co

COD: Kajang | Bangi | Putrajaya

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.