Tips Kawal Junk Food di rumah Yang Mudah dan Praktikal Untuk IbuBapa Yang Sibuk

Junk food atau jajan, makanan ringan yang mudah jadi kegemaran semua orang. Baik kanak-kanak mahupun dewasa. Dulu masa Cik Mien kecik, Abah memang marah kalau Cik Mien curi2 beli.
Biasalah kalau dah tengok orang lain beli kita pun terpengaruh untuk tumpang sekaki.
Cuma Cik Mien bukanlah kategori yang suka sangat pun. Sekali sekala beli sebab teringin.
tips kawal junk food
Biasanya bila berjalan jauh Cik Mien akan masukkan sejenis jajan untuk dikunyah. Itupun pek yang kecik je. Cuma sejak belajar detoks cara Shaklee, Cik Mien dah berjaya kurangkan rasa teringin makan jajan. Bermula dengan detoks parasit, kemudian buat full detoks, nafsu nak makan jajan tu dah berkurangan.
Detoks parasit ni benar2 berkesan untuk Cik Mien sebab ia bantu kita kawal nafsu makan dengan membuang parasit dalam badan.
Sepanjang berdetoks, Cik Mien sediakan buah-buahan pada waktu malam jadi diri sendiri dan anak-anak tak de mencari jajan.
Sebenarnya kita boleh hidup bebas daripada junk food dengan macam2 cara yang kita rasa praktikal. Pesan Cik Mien kita patut cuba untuk mengurangkan secara perlahan-lahan. Lagipun keluarga kami dah ada history penyakit leukimia akibat memakan junk food. Jadi haruslah kita berhati-hati.
xoxo
Cik Mien

2 Comments

  1. Hans March 3, 2018
    • Mien March 5, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.