Tips Memilih Serum Muka Yang Sesuai sehingga Anda Nampak Lebih Muda dari usia sebenar

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Ceria,

Salah satu tips untuk wajah kita berseri ialah dengan memakai serum. Tanpa serum, wajah kita akan kelihatan kusam dan kurang bertenaga. Di sini Cik Mien ingin berkongsi dengan anda tips memilih serum muka yang sesuai agar selepas anda memakainya, anda kelihatan lebih muda dari usia sebenar. Best ke best?

#1 Elakkan memilih serum yang murah

Ini penting. Kerana bahan untuk membuat serum bukanlah murah. Serum yang murah boleh memberikan kesan yang sebaliknya kepada wajah anda.

#2 Pilih serum yang sesuai untuk semua jenis kulit

Langkah ini paling selamat dan bijak. Ini kerana kulit muka kita ni bukannya tak boleh berubah selama-lamanya. Bayangkan kalau anda dah pilih pencuci muka yang berjaya melembapkan kulit, masa nak pilih serum tak kan nak pilih serum untuk kulit kering? Jadi untuk selamatkan poket korang, pilih serum yang sesuai dengan semua jenis kulit. Boleh?

#3 Pastikan bahan kandungan adalah bebas daripada bahan kimia berbahaya

Paling jelas cuba elakkan yang mengandungi paraben. Biasanya ia ditulis sebagai methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben dan isobutylparaben.

Paraben sangat popular digunakan kerana ia adalah sejenis bahan pengawet dalam produk penjagaan wajah dan kosmetik.

Sebenarnya banyak lagi bahan kimia berbahaya yang kita perlu tapis.

Ini antara bahan yang korang perlu baca dan hadamkan,

Tips Memilih Serum Wajah Yang Sesuai

Biasanya produk yang bebas bahan kimia dengan yang mengandungi bahan kimia, harganya jauh berbeza.

#4 Pilih serum yang 100% vegan

Vegan bukan untuk mereka yang vegetarian sahaja. Vegan juga penting untuk mereka yang sedang hamil. Serum yang mengandungi bahan daripada haiwan boleh memberikan kesan kepada janin. Ada kajian telah dijalankan dan sebab itulah kempen 100% vegan ini giat dipromosikan untuk pengetahuan awam.

100% vegan

Selain itu, 100% vegan juga mempromosikan akan ketidakadilan terhadap haiwan kerana sesetengah produk menggunakan haiwan sebagai ujikaji. Kalau ada pilihan, kenapa kita harus pilih produk yang menganiaya haiwan, betul?

Telah ada kajian menunjukkan produk penjagaan wajah yang menggunakan 100% daripada tumbuhan lebih berkesan daripada produk yang mengandungi bahan daripada haiwan.

Jom kita beralih kepada produk yang 100% vegan dan tidak menganiaya haiwan yang innocent.

Dah jelas ciri-ciri serum muka yang korang perlu pilih?

Mana nak dapat serum muka yang sesuai dengan kulit anda dan mempunyai sekurang-kurangnya 3 daripada 4 ciri-ciri di atas?

Youth Activating Serum

Pertama kali memegang produk ini Cik Mien terus suka dengan botolnya.

Botol Serum Youth didatangkan dengan ciri berikut;

  • airless pump-korang tak perlu nak goncang atau tonggeng kan botol untuk habiskan sehingga titisan akhir sebab dalam botol ni dah ada pam, pam tu yang berfungsi untuk kosongkannya.
  • twist and pop-up-untuk membukanya hanya pusingkan cap tu dan tekan sampai habis, ngam untuk korang buat 5 point di muka.
  • reduce oxidation- botol yang bagus akan mengurangkan kesan pengoksidaan, sebab bahan dalam serum ini mengandungi bahan aktif, jadi packaging memainkan peranan penting untuk elak pengoksidaan
  • full efficiency-dengan botol jenis airless pump, kita dapat menggunakan dan menghabiskan serum ini sehingga ke titisan akhir, tiada berlaku pembaziran. Suka kan?

 

Tips Memilih Serum Muka Yang Berkesan

 

Apa yang best dan membezakan Youth Activating Serum dengan jenama lain?

Youth Activating Serum dengan retinol Vitamin A dikenali sangat bermanfaat untuk anti-penuaan di peringkat sel.

Ia mengandungi 10X kepekatan Youth Complex yang membantu untuk mempercepat pembaharuan sel kulit dengan 10 kali lebih cepat untuk kulit yang lebih anjal, berseri dan muda.

Youth Activating Serum dihasilkan dengan kandungan 100% daripada tumbuh-tumbuhan. Antara bahan penting di dalamnya ialah

  • Muscadine Grape-manfaat untuk perlindungan kulit, mencegah kerosakan kulit daripada alam sekitar yang tercemar.
  • Exfoliating Green Algae Complex-mengeluarkan sel kulit mati semasa ia menghidrat kulit kita. Ia tidak mengandungi microbeads kasar (tujuan exofoliate) yang lebih cepat merengkuh kulit sensitif.
  • Schizandra Chinensis- membantu penyerapan nutrisi kepada kulit muka dan seterusnya menyokong struktur kulit untuk kembali muda
  • Apple Stem Cell-membantu mempercepatkan pembaharuan kulit
  • Lotus Japonicus-mengaktifkan protein di dalam kulit dan menyokong penghasilan kolagen serta elastin
  • Vital Repair+ -manfaat untuk perlindungan dan melembutkan kulit, serta bahan2 ini bertindak dengan meneutralkan dan melawan radikal bebas.

Dan ia adalah 100% vegan kerana dihasilkan kaya dengan bahan daripada tumbuh-tumbuhan, diuji kepada 100 orang termasuk CEO Shaklee, Mr Roger Barnett.

Jom bertukar kepada Youth Activating Serum, harga pasaran ialah RM437.25 dengan kuantiti 30ml, untuk mendapatkan harga yang lebih jimat, boleh hubungi Cik Mien ye.

Youth Activating Serum ini sangat eksklusif kerana ia telah dipatenkan. Tiada yang boleh nak meniruvasi produk Youth ini.

Stok adalah terhad dan Youth Shaklee mempunyai permintaan yang sangat tinggi. Boleh preorder sekarang dengan Cik Mien.

xoxo
Cik Mien

Wanita yang memilih pencuci muka yang berkesan dan semulajadi

FB : Sharminie Zainul Abidin

FB Page: HealthyInside.co

Instagram: sharminie_za

Blog: http://sharminie.com/

Whatsapp/Telegram: 0123813525

 

 

Leave a Reply

CommentLuv badge