Tips Pilih Mentor Dalam Bisnes

Nak mencari peluang bisnes, perlu juga pilih mentornya. Mana-mana bisnes pun bagus tapi kalau dapat mentor yang kurang pandai jaga anak bisnes atau paling horror bisnes yang tiada mentor, baik korang simpan niat nak berbisnes.

Dalam bisnes Shaklee, mentor atau upline sangat penting untuk bantu kita berjaya. Kami ni bukanlah tempat untuk korang bergantung 100 peratus tapi sebagai orang yang bantu korang untuk mengurangkan kesilapan sama yang pernah buat dulu.

tips pilih mentor dalam bisnes

Untuk pilih mentor, korang wajib cari yang ada ciri-ciri begini,

-Jalankan bisnes secara online dan offline; buktinya ada FB, FB Page, Blog, Instagram, Youtube.
-Ada impian besar, buktinya awal2 dia boleh tunjuk Visual board dan of course result,apa yang dia dah capai
-Rajin pergi kelas menambah ilmu, kelas yang dia dah pergi at least kelas produk, kelas belajar blog
-Ada group support, boleh check kat handphone dia berapa banyak group bisnes yang dia ada sebab kalau mentor yang bagus dia mesti aktif, buat network ngan ramai orang sebab nak berjaya kena lah ke hadapan.

Setiap SID Pro mesti memiliki ciri-ciri di atas, dan Cik Mien suka mengaku Cik Mien lah orangnya.
Mana-mana yang nak buat bisnes dari zero to hero boleh contact Cik Mien. Kita sama-sama buat sampai korang jadi lebih pandai daripada Cik Mien.

xoxo
Cik Mien

Leave a Reply

CommentLuv badge