Cari Set Detoks ke?

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Ceria semua,

Hampir seminggu lebih kita dah berpuasa kan? Cik Mien pasti masa ni korang mula terasa perubahan berat badan semasa berpuasa. Masuk bulan Syawal, masing2 dah raya, haaa….ada yang bisik pada Cik Mien berat naik semula. Aduhai sayang nya. Bukan mudah tau bagi sesetengah orang untuk merasa berat turun hatta sekilo sekalipun. Jadi apa yang perlu dibuat? Ni Cik Mien kongsi kebaikan detoks semasa berpuasa sehingga boleh turun berkilo dan dapat maintain selepas raya.

Tips Pilih Menu Detoks

Apa sebenarnya detoks?

De – buang/nyah
toks – toksin

Mengapa Perlu Detoks?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup .

Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin.

Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit.

Oleh itu, amalan detoks secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

Apa itu toksin?

Toksin adalah bahan beracun dari dalam badan sendiri atau faktor luaran yang tak perlu ada pun dalam badan kita, yang hanya menunggu masa untuk merosakkan badan dan malah boleh menjadi punca pada penyakit serius seperti kanser, gout, masalah penghadaman, hati dan juga masalah kesuburan.

Tanda Badan Penuh Toksin

Tanda yang Cik Mien kongsi ni nampak seperti biasa bagi kita walhal ia adalah petanda yang badan kita penuh toksin.

Antara 8 tanda ini, Cik Mien pilih untuk fokus dengan kemaruk makan iaitu sugar craving.

Tanda Badan Bertoksin

Kebaikan Detoks

🌱Program Detoks membantu kita buang toksin seterusnya jadi lebih sihat, bertenaga dan fokus

🌱Menurunkan simptom dan risiko penyakit merbahaya.

🌱Boleh diamalkan oleh ibu menyusu dengan meal plan tersendiri.

🌱Mengurangkan craving terhadap benda manis dan makan banyak seperti biasa walaupun sudah selesai Detoks 7 hari.

🌱 sesi detoks yang pendek sahaja, hanya 7 hari dan sudah dapat merasakan perubahan yang positif.

🌱sistem penghadaman yang lebih baik.

🌱nafas lebih segar dan tidak berbau jika anda mengalami masalah nafas berbau.

🌱kulit lebih segar dan tidak lesu.

Manfaat Detoks Dengan Supplemen

Betul, detoks ni ada yang klasifikasikan sebagai idea yang merepek. Dikatakan kita tidak perlu detoks memandangkan sistem badan kita berfungsi dengan baik dalam mencerna makanan.

Detoks mungkin kurang sesuai bagi mereka yang benar2 mengamalkan cara pemakanan yang baik iaitu makan mengikut portion yang betul, tidak mengambil makanan merapu serta makanan segera.

Akan tetapi kalau kita sejenis yang suka makan yang merapu dan makanan segera yang kandungan gula dan garam sangat tinggi, maka seeloknya kita detoks badan supaya dapat membuang toksin dalam badan.

Idea mengamalkan detoks dengan supplemen ini ialah untuk membantu mempercepatkan proses detoks serta membantu mempersiapkan badan kita sekiranya berlaku withdrawal effect.

Set Premium Detox

Hasil kajian Dr. Bruce Daggy dan Dr Jamie Macmus, satu program dan set detoks Shaklee telah dibangunkan khusus untuk mereka yang mahu berdetoks dan dijamin berkesan untuk menyelesaikan masalah-masalah kesihatan yang lain.

Jadi set premium detoks yang mereka cadangkan ialah;

✅ VIVIX

Vivix diformulakan dengan anggur Muscadine.

Anggur Muscadine adalah sejenis polyphenol yang tinggi antioksida dan energy booster yg sangat hebat.

Semasa detox, Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaik pulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih efisyen.

✅ ALFAFA

Daun Alfalfa tinggi nutrien kerana akarnya yang panjang dan dalam dapat menyerap pelbagai mineral.

Alfalfa membantu melawan keasidan ( asid ) yang terjadi akibat toksin yang berlebihan dalam badan dan turut membantu menurunkan berat badan.

Kandungan klorofil dan nutrisi dalam Alfalfa Complex menjadikannya diuretik semulajadi iaitu agen penyahtoksin sejak turun temurun.

Alfalfa juga bantu tingkatkan sistem penghadaman dan mengurangkan bau badan

✅ DTX

DTX Shaklee mengandungi milk thistle.

Milk thistle ni memang sejak turun temurun digunakan secara semulajadi untuk detox hati dan terkenal sebagai TONIK HATI.

Hati adalah organ utama untuk detokfikasi. Namun kalau dah diselaputi lemak, macam hati ayam tu, penat dia nak kerja.

DTX membantu menyingkirkan toksin dari hati dengan lebih efisyen dan merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.

✅ HERBLAX

Herb Lax mengandungi daun senna yag berfungsi untuk mengelakkan sembelit kerana sangat bagus untuk kesihatan usus dan lancarkan sistem pencernaan.

Semasa Detox Program, usus yang sesak dengan toksin dan bahan lain yang menyekat pergerakan usus akan cuba disingkirkan.

Selain daun senna, herblax juga mengandungi herba-herba terpilih untuk membantu pelawasan, elak sembelit dan meningkatkan kesihatan usus.

✅ PEPPERMINT – GINGER PLUS

Dalam Peppermint Ginger Plus, ada daun pudina dan halia.

Khasiatnya dapat menghilang angin dan kembung perut.

Selain itu ada juga jintan manis dan bunga lawang yang nyaman dan melegakan perut.

Kandungan dalam supplemen ini dapat mengurangkan angin di usus dan perut dan melancarkan proses penghadaman.

set premium detoks shaklee

Bagaimana nak dapatkan set premium detoks Shaklee ini?

Mudah je. Boleh contact Cik Mien 24/7 dan Cik Mien sedia menjawab sebarang pertanyaan mengenai detoks ini.

Hanya pembelian melalui pengedar Shaklee yang aktif dan sah sahaja yang akan membantu anda dari A-Z untuk berjaya dalam detoks.

xoxo
Cik Mien

SID: 1094977

Wanita yang memilih produk yang berkesan, selamat dan semulajadi

FB : Sharminie Zainul Abidin

FB Page: HealthyInside.co

Instagram: sharminie_za

Blog: http://sharminie.com/

Whatsapp/Telegram: 0123813525

Leave a Reply

CommentLuv badge