Tips Sakura Hunting 2019

Sesaat melihat gambar poster ni, alahai syahdunya. Teringat2 masa kami sampai di Kyoto. Mata tak pernah terlepas mencari bunga sakura yang ada di sekitar Kyoto, Kobe dan Osaka.

Akan datang Cik Mien nak merasa waktu sakura full bloom. Cik Mien impikan bonus Shaklee pada masa itu mampu untuk Cik Mien grab je tiket at any price. hehehe…

Tips Sakura Hunting

1.Check Musim Sakura melalui laman web berikut:

2.Kenalpasti port sakura yang kita nak tengok

Ada orang aim nak tengok sakura di taman,

ada juga yang nak tengok di kawasan yang bersejarah i.e istana

3.Siap sedia survey tiket setahun awal dari tarikh pergi

Kalau Cik Mien dah mula study awal2 supaya tak terlepas tarikh keramat tu. Dan setahun sebelum tu pula ready dengan enrich miles supaya boleh claim untuk beli tiket. jadi tak de la tix kita mahal.

Dengan Enrich miles, boleh jimat dua ke enam ratus juga le. ini berdasarkan pengalaman membeli tiket semasa ke Osaka tahun lepas.

Kelebihan Cik Mien ialah dapat kumpul mata semasa membeli supplemen Shaklee. Bayar dengan menggunakan credit card yang ada kemudahan tukar point kepada Enrich Miles( Cik Mien guna Maybank), tunggu promosi tukar point oleh bank baru Cik Mien buat penukaran tu.

Biasanya bank akan buat promosi dengan dapat double point dari biasa. Best kan?

4.Boleh mula sediakan tabung travel

Untuk mereka yang rasa income sekarang tidak mampu bawa anda ke Jepun, cubalah buat extra income.

Walaupun ada sesetengah yang menawarkan tour trip yang murah, percaya lah bila anda ke sana dengan itinerari sendiri adalah lebih puas dan menjimatkan.

Bagi Cik Mien, dengan extra income daripada bisnes Shaklee, dapat lah sediakan tabung travel untuk diri dan keluarga.

Kalau dulu terasa seperti berangan je nak ke luar negara, sekarang tidak lagi. hehehe…

Bila dah ada tabung travel, tak perlu nak tunggu tiket murah, asal keluar je forecast sakura, terus book tiket.

5.Join FB Group Road to Japan

Pemilik FB Group ini menamakan dirinya sebagai Jack S Adli, kalau rajin baca buku beliau, Road To Japan.

Dia sendiri ada menawarkan perkhidmatan tour, ada ketika harga yang dia tawarkan pada warga RTJ sangat la berbaloi dengan pengalaman beliau yang telah lama tinggal di sana.

Best nya group ni, semuanya aktif dan sedia menjawab soalan anda. Nak fahamkan or nak orang komen itinerari pun boleh.

Tapi kalau korang masih rasa malas nak fikir itinerari, ikut je la tour Atok Jack tu. Boleh ke FB Page dia, Japan Tour Team.

Last but not least, Cik MIen harap info ni membantu anda untuk mengejar sakura.

Untuk mereka yang nak bertanyakan tentang bisnes partime Shaklee, boleh wasap Cik Mien terus pada link ni ye http://www.wasap.my/60123813525

xoxo

Cik Mien

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.