Perbezaan Shaklee dengan Jenama Lain

Yeah, kalau baca blog ni memang nampak sakan bebenor Cik Mien bercerita mengenai Shaklee.

Apa la obses sangat kak non ni dengan Shaklee?

Beri peluang pada Cik Mien untuk berkongsi dengan anda perbezaan Shaklee dengan jenama lain.

Jenama Shaklee menghasilkan supplemen daripada real food

Kalau nak tahu ada 3 jenis vitamin yang anda jumpa di pasaran.

  1. Jenis sintetik – banyak dijumpai dan menjadi pilihan di farmasi dan ia diklasifikasikan di bawah Drug oleh USFDA
  2. Jenis yang cepat terhapus-daripada eksperimen pembakaran didapati kebanyakan vitamin mudah terbakar impak daripada tindak balas kandungan bahan kimia di dalamnya. Juga diklasifikan sebagai Drug oleh USFDA.
  3. Jenis semulajadi- contoh produk Shaklee, diekstrak daripada makanan sebenar membuatkan ia benar2 hampir menyamai khasiatnya. USFDA mengkategorikan di bawah Makanan. Contoh Shaklee memperkenalkan Vitamin C berasaskan tumbuhan yang pertama di dunia yang mempunyai sistem pembebasan terkawal yang mampu kekal selama 5 jam di dalam darah.

Haa itulah bezanya kandungan supplemen Shaklee berbanding jenama yang lain.

Jadi siapa yang tanya apa beza ubat dan supplemen, fakta di atas harap dapat membantu anda ye.

Jenama Shaklee sentiasa menjalankan R&D setiap tahun

Kalau nak pilih sesuatu jenama seeloknya check latar belakang dan komitmen syarikat.

Shaklee sentiasa menjalankan kajian R&D kerana mempunyai modal yang cukup besar bagi memastikan produk Shaklee sentiasa ditambah baik.

Shaklee sangat terkenal dengan teknologi yan diperkenalkan pada setiap supplemen, antaranya…

  • Bcomplex yang mengandungi Bioflavanoid
  • Omegaguard yang dijamin ketulenan dan keselamatan melalui penyulingan molekul 3 peringkat
  • Vitalea satu-satunya multivitamin paling cepat larut di dunia dan banyak lagi

Lebih 125 kertas kerja saintifik telah diterbitkan dan lebih 100 artikel-artikel yang berkaitan kajian klinikal telah diterbitkan dalam peer-review scientific journal termasuk Journal of the American Medical Association, The New England Journal of Medicine dan beberapa jurnal lagi.

Jenama Shaklee terbukti berkesan dan selamat serta semulajadi

Shaklee juga sentiasa menjalinkan kerjasama dan berdaya maju dalam membuktikan produk Shaklee adalah terbukti berkesan dan selamat serta semulajadi.

Salah satunya ialah produk Shaklee telah sampai ke luar planet Bumi dengan kerjasama angkasawan NASA.

Bukan mudah tau sebarang produk nak tembus luar planet Bumi kita. Shaklee telah dipilih oleh NASA pada tahun 1993 untuk membangunkan dan membekalkan minuman penghidratan semula AstroAde mengikut keperluan angkasawan yang digunakan sehingga hari ini.

Jenama Shaklee komited menjaga alam persekitaran

Cik Mien setia sebagai pengguna dan berkongsi dengan semua orang mengenai Shaklee kerana Shaklee sangat komited menjaga alam sekitar.

Shaklee bukan hanya mementingkan keuntungan sahaja malah dalam masa yang sama bertanggungjawab memelihara dan memulihara alam.

Sekiranya anda berpeluang untuk merasa trip 5 bintang Shaklee, anda akan dibawa ke HQ Shaklee di Pleasanton, California. Kalau nak tahu, bangunan HQ Shaklee ini diiktiraf sebagai bangunan hijau dan mampan. Baca sini.

Selain itu, pada tahun 2000 Shaklee menjadi syarikat pertama dunia yang memperolehi pensijilan Climate Neutral kerana mengimbangi sepenuhnya pembebasan CO2 di mana ia menghasilkan impak bersih kepada alam sekitar.

Dari segi produk pula, Shaklee memperkenalkan Basic H Concentrated Organic Cleaner, salah satu pencuci boleh dibiodegradasi dan tidak bertoksik yang pertama.

Selain itu, Shaklee juga diiktiraf oleh Friend of the Sea, antara syarikat yang bertanggungjawab menjaga saiz populasi dan had tangkapan ikan supaya bekalan jangka masa panjang sentiasa mencukupi.

Alhamdulillah Cik Mien harap fakta di atas membantu meningkatkan keyakinan serta memilih jenama Shaklee sebagai supplemen keluarga anda.

Fakta di atas bukan sahaja menunjukkan Shaklee menyediakan produk yang bagus, malah Shaklee adalah sebuah syarikat yang bertanggungjawab dalam menjaga alam sekitar. Selain itu, dengan berkongsi kebaikan dan manfaat Shaklee kepada keluarga, rakan-rakan, anda juga mampu membina rangkaian perniagaan sendiri. Best kan?

Hubungi Cik Mien untuk info produk dan peluang perniagaan.

xoxo

Cik Mien

0123813525

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.